Cullera tanca agost fregant el 90% de l’ocupació hotelera

0
1588
El castell de Cullera és un dels monuments més visitats de la ciutat

La ciutat ha penjat el cartell de complet durant el Medusa i el pont festiu, mentre els apartaments han tingut una ocupació del 98% en la primera quinzena

El turisme de Cullera ha tornat a deixar unes bones xifres en el mes per excel·lència per al sector. Agost ha tancat amb una ocupació mitjana que ha fregat el 90%, uns guarismes similars als de l’estiu passat durant el mateix període.

Els hotels van tancar el mes amb un 89% de mitjana, amb establiments que van estar al 100%. La primera quinzena, com sol ser habitual, va resultar més forta en alguns d’ells i va deixar una mitjana d’ocupació del 90%. Durant el Medusa i el pont d’agost, molts d’ells van penjar el cartell de complet.

Pel que fa als apartaments, el ple va ser quasi total en la primera quinzena amb una mitjana d’ocupació del 98%. En el còmput total del mes, el percentatge de demanda va ser del 92%; en este cas, també moltes de les immobiliàries van donar eixida al 100 % de les places disponibles.

En els apartahotels la mitjana es va mantindre estable durant tot el mes amb un 86% d’ocupació, mentre que en els hostals alguns establiments van arribar al 95%. En les pensions es va aplegar al 85% de mitjana i en el càmping els bungalous es van ocupar al 90 % encara que cal recordar que en el càmping habilitat per al Medusa, amb 10.000 places, es van cobrir totes.

Des de l’Ajuntament de Cullera s’afirma que amb estes xifres “es complixen les expectatives plantejades a inici de l’estiu per la regidoria de Turisme”. Així consideren que el període estival deixa uns bons resultats “malgrat el complicat que resultava ja per si mateix superar les xifres de l’any passat, les millors de la sèrie històrica, i afrontar els dubtes que hi havia sobre el sector turístic nacional davant la recuperació de destinacions competidors com Turquia o Egipte”.

Francesos

Tot i que encara no es disposen de les xifres definitives de visitants per comunitats autònomes i nacionalitats, des de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Cullera apunten novament a una alta presència de visitants francesos. Els gals suposen més de la meitat dels turistes estrangers que arriben a la ciutat i, lluny de disminuir, la xifra ha anat en augment.

Des del consistori esperen que el mes de setembre torne enguany a ser bo per al turisme seguint la tendència dels dos últims anys, encara que tot dependrà, en el fons, de la climatologia. Des de la regidoria de Turisme s’han tornat a programar activitats per a este mes, de manera que la temporada es torne a allargar almenys fins que acabe l’octubre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here