Cullera retira les planxes metàl·liques del Pont de la Bega, que va tindre 5 milions de sobrecost, pel risc de caiguda


0
1412
Imatge dels treballs que es realitzen al pont de Cullera

El perill es dóna a causa de la força del vent i de la mala fixació des del moment inicial de la construcció del pont ara fa vora quinze anys

L’Ajuntament de Cullera s’ha vist obligat a retirar les planxes metàl·liques que recobrien els cantons del Pont de la Bega davant el risc de caiguda que presentaven les mateixes, fet que es va torna a evidenciar durant el darrer temporal Glòria.

Amb l’ajuda d’un sistema d’elevació, el consistori ha llevat les planxes que estaven de cara al nord per tal d’evitar que caiguen al riu o a la via pública. Estes xapes presentaven problemes de subjecció i manteniment que atemptaven contra la seguretat de les persones.

La força del vent i la mala fixació des del moment inicial de la construcció del pont —fa ara vora quinze anys— havien soltat les planxes metàl·liques i suposava un perill per a la seguretat ciutadana.

El Pont de la Bega és una infraestructura pràcticament nova en termes urbanístics. Les males condicions climatològiques del darrer mes sols han fet que tornar a traure a la llum els problemes que presenta des de la seua construcció.

I es que tal com assenyala el regidor d’Urbanisme, Bernat Escolá, «este és un més dels nombrosos despropòsits d’una infraestructura que data de l’any 2007 i que va acumular un sobrecost de 5 milions d’euros que encara seguim pagant a través del pla d’ajust».

Escolá indica que el Pont de la Bega, «ha suposat des de la seua construcció una font de problemes per a Cullera». «És el símbol d’unes polítiques irresponsables en el passat que endeutaren la nostra ciutat i hipotecaren l’Ajuntament durant dècades», apunta el responsable d’Urbanisme.

«Ara hem hagut d’actuar novament, afegint una despesa més a l’erari públic, per a tractar de garantir la seguretat de les persones», conclou Escolá.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here