Cullera retira fins 25.000 kg de peixos morts de les seues platges a causa de la borrasca ‘Glòria’

0
2381
Un contenidor ple de peixos morts a Cullera

Sols en la platja del Doser s’han recollit més de 13.000 quilograms

Durant els últims Cullera ha intensificat la recollida de peix mort a la platja del Doser a causa els efectes de la borrasca ‘Glòria’, retirant més de 13.000 quilograms, que sumats als que ja s’havien arreplegat ascendix fins als 25.000 quilos.

El regidor de Serveis Exteriors i Platges, Salva Tortajada, ha apuntat que pràcticament ja està tot el peix mort retirat. L’edil ha explicat que els serveis municipals s’han implicat des del minut zero per netejar i condicionar cada racó que va patir els efectes del temporal marítim.

Tortajada ha indicat que ara s’està treballant en posar a punt la platja del Doser, així com en el condicionament i la neteja de la brutícia dels carrers del Marenyet i l’Estany per tal de solucionar tots els contratemps i desperfectes provocats pel temporal.

Actualment, el consistori està estudiant com fer front a la retirada de canyes de les platges del sud. Per a això, s’està des del primer moment en contacte amb totes les Administracions per tal que tot torne a la normalitat quan abans.

Durant esta setmana han treballat més de 60 operaris i maquinària de tota classe per garantir en primer lloc la seguretat de les persones i els serveis bàsics, així com per regenerar les platges i recollir totes les destrosses que provocà la força del mar.

Avaluació dels danys

Una vegada ha passat el temporal i totes les zones afectades són més accessibles, ja que gran part d’elles estaven inundades, el consistori està avaluant tots els danys. Per a això, s’està recollint informació i recopilant dades per tal de portar el proper Ple la sol·licitud al Govern d’Espanya perquè declare les platges de Cullera com a zona catastròfica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here