La Font del carrer de l’Aigua ‘renaix’ a Cullera afegint un espectacle de llums i música

0
2050
Imatge del resultat de la restauració de la font de Cullera

L’ajuntament recupera el carrer més fotografiat de la ciutat després d’anys en l’abandó

L’aigua torna a brollar de la Font del carrer de l’Aigua de Cullera. Este dimecres es presentava la restauració d’este emblemàtic espai urbà que, a més a més, incorpora novetats amb un espectacle de llums i música, el que el fa més atractiu.

La fontana, disposada en forma d’escala, servix d’entrada al barri de la Ràpita a través de la plaça Andrés Piles. És el carrer més fotografiat de la ciutat pel seu disseny en trencadís valencià, el que la convertix en una icona del municipi.

Ara, este atractiu arquitectònic es veu incrementat amb la incorporació de llums led de colors i música. Cada vesprada-nit, a les hores en punt, la font projectarà l’espectacle en funció de l’hora solar.

La intenció és atraure l’atenció dels visitants per tal que puguen assistir als passes, gravar-los, fotografiar-se i difondre el material a través de les xarxes socials o, simplement, tindre un record de la ciutat.

Cal assenyalar que la font s’emplaça en un punt estratègic de molt de pas, entre el barri de Sant Antoni i la Vila; això la fa visible i contribuïx a convertir-la en un nou atractiu de la capital turística de la Ribera.

Simbolisme

Des del govern municipal es destaca també el simbolisme de la intervenció, així expliquen que d’una banda, el govern municipal ha ‘rescatat’ la font després d’anys d’abandonament. Poc temps després de posar-se en funcionament, començà a donar problemes amb filtracions. L’Administració local d’aleshores decidí tancar-la. Durant tot este període de temps, la font sofrí nombrosos actes vandàlics i quedà en l’oblit.

Amb motiu del 25é aniversari de l’empresa mixta Aigües de Cullera, la firma gestora de l’aigua potable i el consistori convingueren en la necessitat de recuperar la font. La restauració de la infraestructura hidràulica ha estat finançada íntegrament per Aigües de Cullera amb una inversió de 35.000 euros.

Els treballs han consistit en la renovació de tota la instal·lació hidràulica, la impermeabilització de la font i la reposició del gresite interior que havia estat danyat. A més, s’ha incorporat nova il·luminació i un sistema de megafonia per a l’espectacle musical. Finalment, s’han instal·lat càmeres de videovigilància per tal d’incrementar la preservació d’este bé urbanístic.

L’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, ha assenyalat durant la presentació que, amb el renaixement de la font, l’ajuntament repara no sols una infraestructura oblidada, sinó que revitalitza un espai urbà i el convertix en un atractiu turístic que pretén projectar la imatge de la ciutat. «Volem que els espectacles de la font atraguen els visitants i que vindre a vore’ls es convertisca en un costum, un ‘must’ de les estances a Cullera com ho és visitar el rellotge astronòmic de Praga o el manneken pis de Brussel·les», ha expressat.

Per la seua banda, la gerent d’Aigües de Cullera, Laura Gascón, ha detallat les obres i ha emmarcat la restauració en l’aportació a la ciutat de l’empresa, que celebra un quart de segle com a gestora de l’aigua potable. Per a Gascón, la recuperació és un bon colofó a esta efemèride.

La Font del carrer de l’Aigua es va començar a construir l’any 2002 i fou inaugurada l’any 2003, sent alcalde de Cullera Joan Grau i regidor d’Urbanisme Lluís Aragó. El projecte pretenia crear una icona de la ciutat al mateix temps que es dignificava l’entrada al barri de la Ràpita.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí