Cullera rep 20.000 euros per a projectes contra la violència masclista

0
604
Mesa contra la violència masclista de Cullera

El municipi ha incrementat en els últims mesos els recursos per a la implementació de polítiques d’igualtat

L’Ajuntament de Cullera ha rebut una subvenció de 20.000 euros del Govern d’Espanya per al desenvolupament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Es tracta d’una línia d’ajudes dirigides als ajuntaments i entitats locals, la dotació de la qual és de 20 milions d’euros.

Els fons aniran destinats a la realització de projectes o programes que implementen el Pacte d’Estat com ara campanyes de sensibilització i prevenció, creació i millora de les Unitats de Suport en l’àmbit local o taules de coordinació.

També es contempla la possibilitat del reforç dels serveis municipals d’atenció i informació a les víctimes, formació especialitzada de professionals de l’àmbit local, reforç dels Cossos de Policia Local adherits al Sistema VioGen i dels Punts de Trobada Familiar, entre altres actuacions.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Cullera, Marta Tur, ha assenyalat que gràcies a esta ajuda des del consistori “continuarem avançant en la implementació de polítiques per a la prevenció de la violència contra les dones”.

En eixe sentit, Tur indica que el compromís econòmic del Govern d’Espanya en la lluita contra la violència masclista és “vital” per al desenvolupament de polítiques en esta matèria, “ja que sense la injecció de diners provinents de les Administracions superiors, els ajuntaments ho tindríem més difícil a l’hora d’implementar este tipus d’accions”.

Millores

Tur destaca que al llarg dels últims mesos el consistori cullerenc ha incrementat els recursos disponibles en matèria de polítiques d’igualtat. Destaca, per exemple, l’ampliació del personal disponible amb la incorporació d’una nova promotora d’igualtat o la recent creació el mes de juliol d’una taula multidisciplinària per a coordinar la lluita contra la violència masclista.

L’esmentat organisme vetla per anticipar-se i previndre situacions de violència contra la dona en el municipi. El principal objectiu de la taula és la creació de pautes que milloren les actuacions del personal que treballa en els diferents departaments i entitats que intervenen per a atendre les víctimes d’esta xacra social. Entre eixes pautes, s’establirà un protocol d’actuació davant casos d’eixa índole.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here