Cullera registra els nivells més baixos de Covid-19 a les seues aigües residuals de tota la pandèmia

0
852
Platja de Cullera.

Les anàlisis de les aigües del clavegueram a Cullera manifesten la ‘no presència’ de la variant britànica

L’Ajuntament de Cullera controla des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 el nivell d’incidència del virus a la ciutat, un seguiment per a la presa de decisions sociosanitàries que, entre d’altres, també analitza la seua presència a les aigües residuals.

De fet, les mostres recollides el passat 7 de febrer a les aigües residuals de Cullera per un laboratori homologat de l’empresa Aigües de Cullera revelen la incidència més baixa per SARS-CoV-2 a Cullera. Les recents anàlisis revelen que, inclús, la incidència està per sota dels mínims registrats a l’agost del 2020 quan els nivells de presència d’unitats de virus eren de 142.000 cg/L a la zona residencial de la platja i 0 al nucli urbà.

Ara, tal com detallen els informes tècnics, les anàlisis revelen inexistència de coronavirus a la zona de la platja i de 55.000 cg/L al nucli urbà. Uns resultats que, a més, manifesten la ‘no presència’ de la variant britànica que sí s’havia detectat al mes de febrer durant la segona onada.

Precisament, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha destacat que “és una bona notícia que referma la tendència a la baixa i descens del nivell de contagis que hem tingut en les darreres setmanes segons ens informava Salut Pública, i això és resultat del compliment de les mesures sociosanitàries i de l’esforç de tota la ciutadania, dels sectors productius locals i especialment de l’hostaleria que des del minut zero ha demostrat estar a l’altura en l’aplicació de mesures de contenció”.

Cal assenyalar que durant les últimes restriccions que afectaven més expressament a certs sectors, l’Ajuntament amb el suport d’altres administracions públiques ha injectat 1,2 milions d’euros en ajudes directes als sectors productius locals afectats per la pandèmia.

Tot i això, el primer edil ha insistit en que “no hem de baixar la guàrdia, és moment de seguir en la responsabilitat individual i conjunta per avançar cap a la normalitat que tots desitgem”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here