La primera ‘palmera tecnològica’ valenciana es posa en marxa a Cullera

0
1188
Cullera ja té la seua 'palmera tecnològica'

La plataforma, instal·lada per l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) és un punt de càrrega de mòbils públic i gratuït que s’alimenta amb energia solar

Cullera ja compta amb un punt públic on carregar el telèfon o qualsevol altre dispositiu mòbil de manera gratuïta. Es tracta d’una plataforma instal·lada per l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) que s’alimenta amb energia solar i que disposa de sis ports usb.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, han presentat hui este nou atractiu de les platges. Colomer ha manifestat que s’ha triat Cullera com a primer lloc per a llançar la iniciativa pel simbolisme de la ciutat com a referent turístic valencià. Al mateix temps, ha aprofitat per a manifestar el seu suport a les polítiques del municipi en esta matèria.

El punt de càrrega suposa un reclam per a fomentar l’afluència de persones en la zona i fer més atractiva la visita. “Cal sorprendre el visitant cada any i fidelitzar-lo”, ha assenyalat Colomer qui ha emmarcat estes iniciatives en la política de promoció turística de la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, Mayor ha agraït l’aposta del Consell per Cullera com a destinació i ha posat en valor altres inversions que s’estan podent dur a terme gràcies a l’ajuda autonòmica.

El punt de càrrega de mòbils està situat en la plaça de la Constitució, al costat del Centre de Coordinació de Platges. Un lloc en primera línia de platja on solen haver-hi molts veïns i visitants i a prop de la Tourist Info.

El primer de sis prototips

Colomer ha incidit que “les palmeres tecnològiques són un prototip, que veurem com funciona para en futures edicions millorar, qualificar, o ampliar aquesta ensenya identitària de les platges valencianes”. Junt amb Cullera s’instal·laran altres ‘palmeres tecnològiques’ en els passejos marítims dels municipis de Peníscola, Benicàssim, Cullera, Gandia, Santa Pola i Torrevella.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Cullera controlarà l'aforament de les platges amb drons per evitar saturacions i riscos de contagis de coronavirus

Aquests dispositius portàtils tenen una doble funció. D’una banda, serviran per a permetre la càrrega dels dispositius mòbils portàtils mitjançant la conversió d’energia solar, i per una altra, com a eina de màrqueting i imatge i de diferenciació de la destinació turística Comunitat Valenciana, en situar en llocs amb gran visibilitat la imatge icònica de la Comunitat Valenciana.

L’equipament és una estació de càrrega autònoma per a dispositius electrònics portàtils amb presa elèctrica tipus Usb (smartphones, tablets, reproductors tipus mp3, etc.), disposant de diverses cèl·lules solars fotovoltaiques instal·lades en la part alta que capten l’energia per a la càrrega d’una bateria interna i posterior regulació per a la seua distribució a diverses preses simultànies.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here