Cullera presenta una rèplica de ‘La Trulla de Júpiter’, la peça d’època imperial romana trobada a la localitat al segle XIX

0
2866
La rèplica de la peça romana ja està exposada a Cullera.

Este casset de plata i or fou trobat l’any 1861 a l’Illa dels Pensaments

L’Ajuntament de Cullera presentà el passat 9 d’octubre una rèplica exacta de ‘La Trulla de Júpiter’, un cassó de plata i or que fou trobat a l’Illa dels Pensaments l’any 1861.

Un acte en el que participaren l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, la regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover, l’arqueòleg municipal, Kike Gandia, així com el responsable que ha realitzat esta rèplica, Pablo Griñena.

Esta joia havia estat des del segle XIX en mans de diversos col·leccionistes privats, fins que va ser donada al Museu de les Belles Arts de París. Ara, després de moltes gestions, el consistori va obtenir l’autorització per poder visitar-la i mitjançant l’ajuda de les noves tecnologies obtenir tot el necessari per poder fer-ne una rèplica.

«Un treball difícil, costós i amb molta estima que ha estat fet amb una exactitud admirable», tal com destaca la regidora Jover.

‘La Trulla de Júpiter’ estarà exposada a la Casa de l’Ensenyança fins al 30 d’octubre. A més, l’edil Jover ha anunciat que després passarà a formar del Museu d’Història i Arqueologia del Castell de Cullera.

Més sobre ‘La Trulla de Júpiter’

Este cassó trobat a Cullera i que data del segle II és de plata amb incrustacions d’or i compta amb relleus relatius a Júpiter.

Concretament, a l’ansa es troba Júpiter de peu i nu i a la seua dreta un xicotet altar amb foc encés. En el cos del got es veuen representades quatre escenes dels amors de Júpiter: l’amor de Júpiter i Semele, l’amor de Júpiter amb la nimfa Calisto, el rapte de Ganimedes per Júpiter i l’amor de Júpiter (amb forma de cigne) amb Leda.

També es veuen representats tres roures, tres xiquets i una inscripció amb lletres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí