Cullera neteja l’Assut de la Marquesa «després d’anys d’inacció de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer»

0
1740
L'Ajuntament de Cullera ha netejat l'Assut de la Marquesa amb recursos propis

L’Ajuntament de Cullera explica que ha hagut d’utilitzar recursos propis davant l’abandó en el qual afirma havia quedat el paratge

L’Ajuntament de Cullera ha informat que «s’ha vist obligat a intervindre amb mitjans propis en l’Assut de la Marquesa per a eliminar la brutícia i la vegetació que havia envaït este paratge natural, impossibilitant el seu gaudi per part de la ciutadania».

Així explica que ho ha fet a través de la regidoria de Medi ambient, dirigida per Hugo Font, davant «la falta de resposta per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que durant anys ha deixat en l’abandó este espai verd, ignorant els requeriments municipals perquè remeiara la situació».

El consistori apunta que el paratge no s’havia netejat pràcticament des de la finalització de les obres en 2011 en les quals es van habilitar zones d’oci i esplai. El consistori aconseguix així que l’assut dispose d’unes condicions mínimes per al gaudi del públic i minimitza, gràcies a la neteja, perills tals com les plagues o els incendis.

Per part de la CHJ s’ha sostingut, en les diverses entrevistes efectuades amb les autoritats municipals, que el paratge és propietat municipal, no obstant això en el consistori no es té constància documental d’açò, per la qual cosa s’ha reclamat de forma incessant que eixa cessió es formalitze a l’efecte de poder aclarir la gestió de la zona.

No obstant això, el regidor de Medi ambient ha indicat que «este garbull burocràtic no podia retardar més l’adequació del paratge i, per açò, hem decidit actuar amb mitjans propis res més hem tingut disponibilitat». Font espera que el recent canvi en el Govern d’Espanya òbriga les portes a la solució d’este conflicte. «Seguirem insistint en açò», ha recalcat.

Les tasques de neteja van començar fa aproximadament un mes i han comptat amb personal dels programes d’atur agrari i subvencions del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), a més de personal de la Borsa Social de Treball.

Posada en valor

Al llarg dels últims mesos el consistori ha volgut posar en valor este paratge local tan emblemàtic amb excursions dels centres educatius de la localitat.

Els xiquets i jóvens de Cullera han dut a terme programes d’educació i divulgació orientats a la conscienciació del respecte a la naturalesa i la cura de l’entorn natural. També han conegut la flora i fauna de l’ecosistema i han tractat sobre els perills i riscos respecte al medi ambient i les seues solucions.

Mans al riu!

El passat mes d’abril veïns voluntaris van participar en la iniciativa ‘Mans al riu!’, organitzada per Limne i l’ajuntament, amb la col·laboració de Libera i Global Omnium.

L’activitat va tenir un caràcter lúdic, didàctic i solidari que el seu objectiu va ser retirar la brossa acumulada en el Xúquer a l’altura de l’Assut i conscienciar sobre els perills de l’abocament de residus en espais naturals.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí