Cullera instal·la 60 fanals solars al llarg d’un quilòmetre per il·luminar l’accés al poliesportiu la Partideta

0
848
Elsl fanals del camí de l'Arròs de Cullera

El Camí de l’Arròs es un dels camins rurals més transitats pels usuaris d’estes instal·lacions municipals i es trobava sense enllumenat

60 fanals solars posen fi a l’obscuritat que hi havia en el camí de l’Arròs i que dóna accés al poliesportiu municipal La Partideta. El consistori, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat en este camí rural, ha instal·lat l’enllumenat que permetrà als usaris transitar en unes condicions més òptimes.

Així, s’ha il·luminat més d’un quilòmetre d’este tram freqüentat normalment pels usuaris d’estes instal·lacions municipals. Esta actuació ha contemplat la col·locació dels punts de llum i la lluminària, el panell solar, la bateria i l’equipament electrònic de control i protecció.

Els fanals tenen una potència de 16W i la bateria té una capacitat de 518W/h que permet un consum de fins a 35 hores de llum.

El regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, ha manifestat que «era una actuació molt necessària i una reivindicació de tots aquells que van des del nucli urbà fins al poliesportiu». L’edil també ha explicat que «hem optat per un sistema solar perquè és sostenible».

Tortajada ha insistit que la prioritat era «donar la major seguretat possible dins les possibilitats que oferix el camí» i per això també s’han pintat les línies blanques de la carretera delimitant la calçada.

Reivindicació

Fins a este moment, la zona es trobava sense enllumenat públic i és un del camins més utilitzats per xiquets i xiquetes que van a peu o amb bicicleta fins al poliesportiu, i a la inversa. Ara, s’ha dotat de major seguretat responent a una reivindicació dels usuaris que feien ús de les instal·lacions.

Cal recordar que el consistori va adequar i asfaltar el camí de l’Arròs durant el passat estiu. Una actuació que també era una reivindicació ciutadana davant les condicions de perillositat que presentava el vial.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí