Cullera implanta la zona blava amb pagament per minuts

0
1359
Els usuaris de Cullera ja disposen d'una APP per renovar el tiquet de l'aparcament

L’ajuntament llança una aplicació mòbil que permet a més gestionar l’abonament de l’ORA sense personar-se en el parquímetre

Des d’este dilluns els usuaris de la zona blava de Cullera només paguen pels minuts que el seu cotxe està estacionat. L’ajuntament ha posat en marxa Moviltik, una aplicació mòbil que permet als clients ‘desaparcar’ el seu cotxe en el moment en el qual finalitza l’estacionament, desemborsant així tan sols la quantitat corresponent al temps real durant el qual ha estat ocupant la plaça.

El consistori de Cullera afirma que “este sistema és més just i suposa un estalvi per a l’usuari”, però que a més Moviltik permet traure el tiquet de l’ORA des del telèfon, ampliar el temps d’estacionament des de qualsevol lloc sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre i anul·lar les denúncies d’una manera molt més fàcil i ràpida.

El sistema tradicional de l’ORA —traure el tiquet en el parquímetre res més aparcar— es manté, però la intenció és que cada vegada siguen més els usuaris que es passen a l’aplicació mòbil perquè comporta un estalvi i molts avantatges d’ús, apunten fonts municipals.

Un altre problema resolt al qual s’enfrontaven els conductors era el de la falta de canvi. Ara disposen d’una alternativa que els permet efectuar el pagament en línia de manera segura i sense haver d’estar pendents de les monedes. L’usuari no necessita portar diners solts, trobar parquímetres, pagar per avançat una franja horària i haver de deixar el tiquet visible en el vehicle. Amb l’ús de l’app no són necessaris els tiquets de paper, “amb la qual cosa resulta més sostenible ambientalment”, senyalen des de l’ajuntament.

Un altre dels grans avantatges de la nova eina és que el seu sistema de notificacions permet als usuaris evitar sancions, així com anul·lar-les amb major agilitat des de la mateixa app. Moviltik avisa a l’usuari quan el tiquet està a punt de caducar, per la qual cosa es pot renovar des de qualsevol lloc fins al màxim permés de tres hores.

L’aplicació permet introduir matrícules diferents sense límit de nombre, característica pensada per a facilitar l’aparcament a les famílies, grups professionals i turistes.

Geolocalització

Moviltik compta amb un mapa que permet saber en quin lloc s’ha aparcat el cotxe mitjançant geolocalització, facilitant així la tornada al vehicle sense que sorgisquen dubtes sobre el seu emplaçament.

L’ajuntament ha posat l’aplicació a la disposició de qualsevol interessat de manera gratuïta i durant estos dies informadors de l’ORA expliquen als usuaris l’ús d’esta utilitat. L’APP està en la Play Store d’Android i l’App Store de iOS. Es descarrega en el terminal mòbil i amb un ràpid registre i un maneig intuïtiu l’aplicació està en marxa.

L’estacionament regulat ajuda a millorar la mobilitat dins del nucli urbà dels municipis, en zones on les places d’estacionament estan limitades i és necessari un ús compartit, però calen avanços tecnològics que faciliten el seu ús i ho optimitzen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here