Cullera i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés entren a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

0
3162
Platja de Cullera.

La ministra Reyes Maroto destaca que les destinacions turístiques intel·ligents “seran clau per al rellançament del turisme al nostre país”

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha presidit aquest dimecres la comissió executiva de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, davant la qual ha exposat les principals línies d’acció del Pla de Recuperació del Turisme en el qual està treballant el Ministeri per a pal·liar l’impacte del COVID-19 en el sector.

“El paper dels municipis és fonamental per a promoure i garantir un turisme intel·ligent i segur, i serà protagonista en el rellançament d’un sector clau, tant pel seu pes econòmic com per la seua aportació a la cohesió social i territorial”, ha assenyalat Reyes Maroto en la seua intervenció.

La ministra ha anunciat la creació d’un nou model de coneixement per a dotar als municipis d’elements per a la presa de decisions de política turística: “Volem conéixer millor les característiques del teixit productiu que forma l’oferta espanyola i identificar tendències socials que afecten el comportament dels viatgers, per a poder avançar-nos a eventuals canvis en la demanda”.

Incorporació de setze noves destinacions

La Comissió Executiva ha aprovat la incorporació de 16 noves destinacions, amb el que el nombre de membres de la Xarxa s’eleva a 121 (88 són destinacions, 16 membres institucionals i 16 empreses col·laboradores).

Les destinacions que s’han incorporat hui a la Xarxa són: Els ajuntaments de Badajoz, Burgos, Cangas de Onís, Cullera, el Campello, Gijón, Guadalajara, Puebla de Sanabria, Puerto del Rosario, Rota, Vitòria-Gasteiz i Bollullos de la Mitación; les diputacions de Ciudad Real i Lugo; i les mancomunitats de Campo de Gibraltar i de la Canal de Navarrés.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Cullera reduïx un 50% els residus vidre a les platges la Nit de Sant Joan

A la reunió telemàtica de hui han assistit la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, el president de SEGITTUR, Enrique Martínez, el director general de Red.es, David Cierco, i el secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares.

Accions de la Xarxa DTI

Segons ha explicat Enrique Martínez, a conseqüència de la crisi del COVID-19, s’està treballant per a millorar i adaptar la metodologia de Diagnòstic de Destinacions Turístiques Intel·ligents i les recomanacions del Pla d’Acció, amb l’objectiu d’incorporar qüestions vinculades a la situació sobrevinguda, com a futures accions de comunicació, reposicionament en mercats o suport a l’ocupació.

Així mateix, s’està dissenyant un pla de formació i capacitació per als seus membres -centrat en eines digitals, qüestions d’higiene, anàlisi de segments i capacitats analítiques- que permeta reforçar capacitats en l’entorn post COVID-19. Durant les últimes setmanes s’ha creat un canal “Xarxa DTI COVID-19” en Padlet per a compartir informació i bones pràctiques, organitzat webinarios i tutorials, entre altres accions.

Sobre la XARXA DTI

La Xarxa DTI, constituïda el 27 de febrer de 2019, té com a objectiu promoure un nou marc de referència per a consolidar la competitivitat del model turístic espanyol. La comissió executiva està presidida per la secretària d’Estat de Turisme i compta amb tres vicepresidències: Una d’organització (president de SEGITTUR) i dos institucionals (FEMP i Red.es), així com amb huit vocalies representades per huit destinacions (Benidorm, Calviá, Pontevedra, Arona, Palència, Avilés i Sant Bartolomé de Tirajana i Sant Sebastià-Donostia).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here