Cullera destina 250.000 euros per a agilitar el trasllat del CEIP Sant Antoni de la Mar

0
3633
Imatge del ple extraordinari de Cullera.

El consistori assumirà el trasllat i ubicació dels barracons perquè l’alumnat comence el nou curs escolar en les instal·lacions provisionals mentre es realitzen les obres de reforma del centre Mayor: «El col·legi Sant Antoni de la Mar és una prioritat»

L’Ajuntament de Cullera destinarà 250.000 euros del romanent de 2021 per a la instal·lació i adequació del col·legi de barracons al qual es traslladarà el CEIP Sant Antoni de la Mar mentre es realitzen les obres de reforma del centre. Així ho ha anunciat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, durant el ple extraordinari celebrat este dimecres. Una mesura que ha sigut secundada per tota la corporació municipal. «El col·legi Sant Antoni de la Mar és una prioritat i volem que les obres comencen com més prompte millor», ha afirmat Mayor. L’ajuntament havia sol·licitat a la Conselleria d’Educació disposar com més prompte millor dels barracons perquè es poguera executar el trasllat del CEIP durant l’estiu i així coincidira amb l’inici de les obres, ja que en menys de dos mesos s’adjudicarà el projecte de reforma del col·legi. Però davant la falta de barracons disponibles per part de la Generalitat, l’ajuntament ha hagut de buscar alternatives per a poder acurtar al màxim els terminis. «El nostre objectiu és que quan finalitze el curs, estiga ja acabat el nou col·legi de barracons per a així poder començar immediatament el trasllat dels materials del centre i que el mes de setembre els alumnes inicien el curs de manera adequada. Es tracta de donar les majors facilitats possibles tant a l’alumnat com a la resta de la comunitat educativa del col·legi», ha

explicat l’alcalde. D’una banda la Conselleria prorrogarà el contracte dels barracons que actualment estan instal·lats en el CEIP L’Escolaica mentre que el consistori cullerense s’encarregarà de traslladar-los i instal·lar-los en el pàrquing del carrer Caminás, al costat de la plaça Enric Valor. Com el nombre d’aularis provisionals que hi ha en aquests moments en L’Escolaica no són suficients, l’ajuntament adquirirà més per a poder fer el trasllat complet del CEIP Sant Antoni de la Mar. «L’objectiu és que les obres estiguen acabades en un any», ha assegurat Mayor. 600.000 euros del ‘Pla Edificant’ Les obres de reforma del ‘Pla Edificant’, dotades amb més de 600.000 euros, contemplen entre altres la substitució de la coberta de l’edifici principal, l’adequació d’un espai d’ombra al pati, millores d’accessibilitat com la construcció d’un ascensor o la retirada de barreres arquitectòniques. També altres treballs com ara el canvi de portes, fusteria, elements esportius, adequació de banys i del paviment en aules.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí