Cullera defensa invertir en millora de la seguretat dels ciclistes perquè han hagut 60 accidents en 10 anys

0
1336
Un ciclista per un tram de carretera de cullera

Un informe de sinistralitat de la Policia Local revela els nombrosos atropellaments que patixen este tipus de vehicles

Un informe de sinistralitat elaborat per la Policia Local de Cullera ha comptabilitzat un total de 60 accidents amb bicicletes implicades des de l’any 2010 fins a 2018. La majoria dels sinistres tenen caràcter lleu, però s’han arribat a registrar casos de ferits greus, segons recullen les estadístiques del Cos policial cullerenc.

Este nombre d’accidents, segons s’afirma des de l’Ajuntament de Cullera, «evidencia la necessitat de prendre mesures de protecció per a garantir la seguretat viària dels ciclistes així com de la resta de vehicles que es veuen implicats, ja que les bicis són un dels elements més febles de la cadena donada la desprotecció que suposa l’ús d’este vehicle enfront d’altres motoritzats».

La construcció de carrils bici com a vies segures és una de les solucions que proposa el consistori com més viables i segures per a tractar de reduir el nombre de sinistres amb ciclistes, que l’any 2010 van arribar al seu pic més alt amb un total de 14 accidents.

En eixe sentit, el consistori de Cullera destaca que ve implementant diverses accions encaminades a ampliar el nombre de quilòmetres de carril bici disponibles. D’una banda, s’ha construït una via ciclopeatonal en el Primer Coll mentre que en l’actualitat està en desenvolupament un ambiciós carril bici que vertebra el nucli urbà, unint l’estació de Renfe amb la platja.

Casuística diversa

La casuística dels accidents és molt variada. Així, es troben des de col·lisions amb turismes fins a motocicletes que s’han endut per davant bicicletes, passant fins i tot per pèrdues de control dels ciclistes envaint el carril contrari.

També es comptabilitzen agressions per part de conductors a ciclistes; l’obertura de portes de turismes sense precaució, tirant al terra així al ciclista o pèrdues de control per part dels turismes, atropellant als ciclistes.

Les mesures tendents a reduir l’accidentalitat aporten altres beneficis afegits. D’una banda es pacifica el trànsit, millora la qualitat de vida dels ciutadans i s’aconseguix una mobilitat sostenible i més respectuosa amb l’entorn.

Estes mesures tenen altres beneficis directes sobre la circulació: es poden reduir les lesions causades, reduint la possibilitat de mort del ciclista, i es millora la convivència en la calçada.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí