Cullera crea la major bossa d’aparcaments pròxima al centre

0
3104
Imatge del nou aparcament habilitat a Cullera

L’alcalde Jordi Mayor destaca que és un pas més per a cosir les dos parts de la ciutat

L’Ajuntament de Cullera pretén minimitzar la problemàtica històrica de l’aparcament al municipi i per això ha creat la major bossa de places d’aparcaments pròxima al centre de la ciutat.

La ciutadania de Cullera compta des d’aquest divendres amb 300 places més d’estacionament gratuït a tan sols tres minuts caminant del centre. El consistori ha creat dos nous aparcaments en la zona del Prado i al costat de l’IES Llopis Marí.

La creació d’esta nova zona d’estacionament és estratègica perquè se situa en un punt molt pròxim al centre on s’emplacen, entre d’altres, els edificis administratius, nombrosos comerços, locals de restauració o les entitats bancàries i que també afavorirà als usuaris de la piscina municipal i de l’IES Llopis Marí.

A més, tal com ha explicat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, sobretot és un pas més per a cosir les dos parts de la ciutat. «L’altra part del riu sempre s’ha anomenat com algo que pareix que estiga lluny i el que fem amb esta iniciativa, amb la reforma del Pont de Pedra i amb altres projectes que esperem començar prompte és dignificar esta zona», ha destacat la màxima autoritat local.

I es que esta intervenció també va acompanyada de la recent rehabilitació integral del Pont de Pedra per a fer-lo més accessible, més segur, accessible i més atractiu per al pas de vianants.

El responsable de la política urbanística del municipi, Bernat Escolá, ha afirmat que per la ubicació i per la quantitat de noves places són uns aparcaments que donaran tranquil·litat a la ciutadania i serviran per a descongestionar el poble.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Una operación en Alginet, Albal, Alzira, Guadassuar, Benetússer y València interviene 20 millones de medicamentos ilegales

Pla Aparca

Amb esta actuació s’amplia la bossa d’estacionament en una ciutat que té entre els seus principals problemes, precisament, un dèficit en el nombre de places per a aparcar. Una falta deguda a les característiques orogràfiques del municipi i a un plantejament urbà que en el passat no va contemplar un creixement tan gran del nombre de cotxes.

L’equip de govern, conscient d’esta situació que viu la localitat, va dissenyar a finals del 2018 el Pla Aparca, un projecte amb el qual pretén crear 800 noves places d’aparcament en diferents barris de la ciutat i que la majoria ja estan al servei de la ciutadania.

Mayor ha manifestat que l’obertura d’estos dos pàrquings públics a l’altra part del riu formen part d’este projecte començat en anys anteriors com el pàrquing del Raval, el canvi d’estacionament en el barri de la Bega que facilità que en molts carrers es duplicaren els llocs d’aparcament o els dos pàrquings que s’acaben de posar en funcionament al Marenyet i l’Estany.

En definitiva, «ampliar la bossa d’aparcament en tots els barris als que puguem arribar per a facilitar la vida de la gent», ha dit Mayor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here