L’Ajuntament de Cullera concedeix el Distintiu 9 d’Octubre al ‘mediàtic’ jutge Joaquim Bosch

0
2120
Joaquim Bosch

El consistori distingeix al magistrat nascut a la localitat, i també al col·lectiu de mestresses Tyrius

El jutge Joaquim Bosch, conegut especialment per les seus intervencions en diversos mitjans de comunicació com a especialista jurídic, serà un dels guardonats amb els Distintius 9 d’Octubre 2017 a Cullera. La distinció de Boix estarà acompanyada per la del col·lectiu de mestresses Tyrius, que va ser una proposta de l’alcalde, Jordi Mayor, aprovada este dimarts per unanimitat de totes les forces polítiques amb representació municipal en el ple.

Joaquim Bosch (Cullera, 1965), destaca pel seu paper en la magistratura a més de la seua trajectòria de servei a Cullera durant els seus anys en política. Bosch és llicenciat en dret per la Universitat de València; Degà dels jutges a Montcada, va ingressar per oposició en la judicatura en 2002 i després d’una etapa inicial en els jutjats de Barcelona va ser destinat a Dénia, Vinaròs i Massamagrell.

Bosch va ser designat el maig de 2012 portaveu nacional de Jutges per a la Democràcia, mandat que va ocupar fins a 2016. Actualment és el portaveu territorial d’esta organització a la Comunitat Valenciana.

El magistrat és habitual dels mitjans de comunicació i participa com a expert i representant associatiu judicial en programes com ‘Al Rojo Vivo’, ‘El Intermedio’ o ‘Más vale tarde’ de la Sexta, ‘Espejo Público’ d’Antena 3, o ‘Las Mañanas’ de Cuatro.

El govern de Cullera destaca “el seu tarannà com a líder crític i transgressor i la seua especial defensa dels drets socials, de les dones víctimes de la violència masclista, de la igualtat, la corrupció o els desnonats, entre altres, per a ser digne del distintiu”.

Reconeixement coral

D’altra banda també s’ha abundat en els mèrits de l’Associació de Mestresses Tyrius per a ser mereixedora del Distintiu 9 d’Octubre en la seua modalitat col•lectiva. “Este és un reconeixement coral” es ressalta.

L’entitat de Cullera es va crear en 1973 en un moment en el qual el país començava a plantejar-se nous horitzons de futur en els quals l’associacionisme anava a cobrar un nou protagonisme. Fundada per Mercedes Marí Domínguez, va aconseguir reunir a un grup d’amigues a les quals va contagiar de la seua il·lusió pel projecte d’esta incipient associació deslligada de qualsevol ideologia, independent i sense ànim de lucre.

Després d’anys en els quals no tenien ni un lloc on reunir-se, finalment van aconseguir obrir el seu actual local en el carrer Del Riu en 1979. Des de llavors van començar a organitzar-se tot tipus d’activitats com a excursions, conferències i col·laboracions amb altres entitats locals com la de lluita contra el càncer.

En els 80 l’associació es consolida, s’incrementen les seues activitats sempre enfocades a millorar la formació de les dones i contribuint al fet que este col·lectiu cada vegada tinga un major protagonisme social. En estos moments la seua presidenta és Adela Albero.

Acte de lliurament

La cerimònia oficial de lliurament dels Distintius 9 d’Octubre tindrà lloc el divendres 6 d’octubre a partir de les 20 hores en l’Auditori Municipal del Mercat, un acte obert a la ciutadania en el qual la localitat aprofita per a celebrar el Dia del Poble Valencià.

Els Distintius 9 d’Octubre són uns dels més alts reconeixements que lliura la ciutat amb motiu de la festivitat de totes i tots els valencians a persones o entitats locals que han destacat en les seues trajectòries personals o professionals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here