Cullera canalitzarà l’avinguda del Marenyet per a evitar que s’inunde


0
1491
L'avinguda del Marenyet inundada

El consistori dissenya una solució que pretén salvar l’acumulació d’aigües estancades en la zona del Cordobés

Les fortes pluges són sinònim d’inundació en el tram final de l’avinguda del Marenyet a l’altura del restaurant El Cordobés. Cada vegada que la localitat viu un episodi d’estes característiques, la via es nega i això obliga a tallar el trànsit, deixant aïllats els veïns. Per a evitar-ho, el consistori procedirà a canalitzar la zona afectada.

En el ple extraordinari celebrat el dilluns, l’equip de govern va tirar avant una modificació de crèdit que contempla, entre d’altres, una partida superior als 45.000 euros per a dur a terme esta obra, que haurà d’estar finalitzada abans que acabe l’any. Els grups del PSPV-PSOE i Compromís votaren a favor de la modificació mentre que Partit Popular i Ciutadans van optar per abstindre’s.

La problemàtica radica en un punt amb certa profunditat on s’acumulen les aigües pluvials sense que puguen evacuar-se. Com a solució, s’ha plantejat una canalització de més de 200 metres que les recollirà i les depositarà en la popularment coneguda com a séquia del Riuet.

«Esperem que d’esta forma l’aigua no s’estanque i l’avinguda no s’inunde en el tram final», explica el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Vicente Armengot.

Per a Armengot, la urbanització deficient de la zona no va contemplar en el seu moment esta problemàtica «motiu pel qual cada vegada que plou més del normal, el veïnat es veu afectat i queda parcialment aïllat».

El regidor assenyala que s’han estudiat diverses opcions «però els tècnics ens diuen que esta és la més viable». Abocar l’aigua a una altra séquia més pròxima al punt negre d’acumulació d’aigües s’havia contemplat com a una altra alternativa, pero «no és factible, ja que eixa aigüera tampoc engul molt i seria crear un altre problema».

La intervenció obligarà a la demolició del paviment existent, l’excavació mecànica, la instal•lació d’una canonada de fins a tres diàmetres diferents i la creació d’un embornal, entre altres obres.

Els treballs eixiran a licitació en les pròximes setmanes i la intenció és accelerar els terminis al màxim legal possible per a poder donar una resposta ràpida a esta demanda veïnal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here