Cullera beca 362 alumnes que estudien fora del municipi

0
1275
Ajuntament de Cullera

El govern municipal recupera les ajudes al transport estudiantil i procedirà al pagament durant els pròxims dies

Un total de 362 alumnes de Cullera tornen a gaudir enguany d’una beca municipal per al transport. La regidoria de Joventut, que dirigix Laura Simó, ha fet públic hui el llistat de beneficiaris, que pràcticament cobrix el 100 % de les sol·licituds presentades, segons ha destacat la regidora delegada de l’àrea.

Simó ha posat en relleu que la iniciativa suposa un altre pas més de l’ajuntament en la recuperació de drets socials i aprofundix en les seues polítiques de suport als més jóvens.

Els beneficiaris són estudiants d’entre 16 i 30 anys complits, empadronats a Cullera un mínim d’un any. Un altre dels requisits que arrepleguen les bases és que els alumnes es traslladen fora del municipi per a cursar estudis de grau universitari o qualsevol altres de caràcter oficial sempre que estos no es troben entre l’oferta docent dels centres educatius de Cullera.

La quantia individual de cada beca varia i s’ha obtingut després de la valoració de les sol·licituds com a resultat de multiplicar els punts assignats al sol·licitant pel valor en euros de cada punt. El màxim de cada ajuda a percebre és de 300 euros, que s’abonaran d’una sola vegada.

A diferència de les beques que es concedien fa anys i que posteriorment van ser suprimides, en esta ocasió no es té en compte la renda «perquè la filosofia que inspiren les bases és la universalització de les ajudes», indiquen fonts municipals.

Els barems de puntuació valoren els estudis universitaris amb 5 punts i els de categoria inferior amb 3. Pel que fa al quilometratge, les distàncies iguals o inferiors a 10 km es comptabilitzen amb un punt; les que se situen entre 10 i 20, amb dos; les d’entre 20 i 30, amb 3 punts i finalment les superiors a 30 km, amb 4 punts.

En total, l’Ajuntament de Cullera ha invertit en esta nova ajuda 40.000 euros. El nombre total de sol·licituds ha superat totes les expectatives inicials i és que estes beques han tingut un gran acolliment per part dels seus destinataris.

El llistat complet dels beneficiaris pot consultar-se en la pàgina web www.cullera.es on també és possible conéixer la quantia assignada. Enfront d’esta resolució cap recurs.

Bona salut econòmica

Per a la posada en funcionament d’esta ajuda el Govern de Cullera ha hagut de justificar davant les Administracions superiors la seua millorança econòmica, ja que per a poder atorgar-la calia un informe favorable de sostenibilitat financera per part de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic que avalara l’estabilitat necessària per a donar llum verda a l’ajuda.

Simó ha detallat que l’informe ha sigut positiu «gràcies a la bona gestió econòmica del Govern local que ha posat ordre en els comptes municipals, la qual cosa ens està permetent dur a terme iniciatives d’este tipus en benefici de tota la ciutadania i en este cas dels estudiants». Si no haguera sigut així, recorda, les beques no podrien haver-se donat. Finalment, Laura Simó ha remarcat «l’aposta per la recuperació dels drets socials del govern de Cullera, bolcat en polítiques que posen en primer lloc a les persones».

Les noves beques les bases de les quals van ser aprovades per unanimitat de tots els grups polítics en el ple ordinari d’abril i s’han tramitat en col·laboració amb el departament d’Educació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí