Cullera aprova un pressupost de 34 milions per 2022 augmentant un 300% la inversió social

0
750
Imatge del ple municipal en el que s'ha aprovat el pressupost 2022 de Cullera.

El xec nadó per fomentar la natalitat passarà de 300 euros a 500

L’Ajuntament de Cullera ha aprovat el pressupost per 2022 que ascendeix a 34 milions d’euros. Des del govern municipal del socialista Jordi Mayor s’afirm que es tracta del pressupost «més social i sanejat de la història del municipi».

Entre les novetats dels comptes del pròxim any es destaca la inversió social. La injecció en les partides de les polítiques dirigides a les persones creix al voltant d’un 300%. «Són set anys seguits d’increments que busquen afermar Cullera com el municipi líder en inversió social per habitant de la Comunitat Valenciana i un dels cinc primers de tota Espanya», afirmen des de l’executiu municipal.

L’alcalde, Jordi Mayor, ha avançat increments en ajudes clau «perquè l’ascensor social no es pare». El xec nadó passarà de 300 euros a 500, la qual cosa suposa incrementar esta ajuda per al foment de la natalitat que en els últims anys han rebut famílies cullerenques en un 67%.

Les ajudes als estudiants són unes altres de «les quals creixen novament després que, des que governa Mayor, hagen crescut un 6.000%», asseguren des del govern local. Les beques de transport passen a tindre una partida pressupostària de 90.000 euros, pràcticament un 30% més que en l’actualitat.

Per la seua banda, les beques Erasmus a la mobilitat europea es dupliquen en passar d’una quantia mensual de 100 euros a 200.

Les inversions en matèria d’infraestructures i projectes es donaran a conéixer quan es liquide el pressupost actual i es conega el superàvit i el romanent positiu de tresoreria «perquè no som un govern de prometre, sinó de realitats», ha deixat clar Mayor.

34 milions

En total, els comptes presenten una previsió d’ingressos i despeses pròximes als 34 milions d’euros, la xifra més alta de tots els pressupostos anuals gestionats pel consistori.

A més, a la fi d’enguany es preveu que el deute estiga per baix del 47 %. «A la fi de 2022, l’índex estarà per baix del 40%2, preveu l’alcalde.

«He vingut aquí a deixar este ajuntament impecable i no l’endeutaré», ha sentenciat Mayor qui descarta demanar crèdits a pesar que el consistori ja té la capacitat per a fer-lo. «Este govern paga el que fa i a més paga el que uns altres feien però no pagaven. Posaven la plaqueta amb el seu nom, però a pagar este govern», ha recriminat.

Tot i això, «seguirem amb el deute heretat dels anys de la dreta amb més de 1,6 milions d’euros que haurem de dedicar a este concepte», advertix per la seua banda el responsable d’Hisenda, Juan Vicente Armengot. No obstant això, la reunificació dels «múltiples» préstecs «heretats del PP» ens permetrà un estalvi pròxim als 231.000 euros anuals, la qual cosa servirà per a reforçar partides clau per a l’equip de govern.

Congelació d’impostos

D’una altra banda el govern municipal congelarà per seté any consecutiu els impostos. «Congelar els impostos durant set anys seguits és com baixar-los perquè afegim servicis i noves prestacions a la ciutadania i no estem gravant al ciutadà», ha posat en relleu l’alcalde.

Sobre este tema, l’edil d’Hisenda s’ha mostrat convençut que «és una manera de governar per a les persones sense ofegar a les persones». A més, ha abundat que amb estos pressupostos municipals «el govern socialista reafirma el seu compromís amb una gestió eficient dels nostres recursos perquè fer una gestió més eficient és fer que les persones no hagen de sofrir retallades ni hagen de pagar una crisi que no han creat».

El pressupost ha tirat endavant amb els vots favorables del PSPV-PSOE i Compromís, l’abstenció del sector del PP que lidera Juan José Grau i els vots en contra del regidor sanjuanista del PP, Christian Cuenca, i els dos edils de Ciutadans.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí