Cullera obri el seu anell verd i elimina el punt negre de trànsit dels Colls

0
1172
Jorge Rodríguez ha visitat l'anell verd de Cullera

El nou anell verd facilita la mobilitat per la muntanya i connecta el carril bici de Cullera amb la nova via ciclopeatonal que arriba fins al Faro i el carril bici habilitat en la CV-502

El nou anell verd de Cullera és ja una realitat. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, l’ha recorregut aquest dimecres al costat de l’alcalde, Jordi Mayor, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, comprovant la magnitud d’un projecte en el qual la corporació provincial ha invertit més de 200.000 euros i que ha servit per a “eliminar un punt negre en la carretera dels Colls i facilitar la mobilitat per la muntanya de Cullera”.

Així ho ha explicat l’alcalde, Jordi Mayor, que ha agraït als responsables de la Diputació aquesta i altres inversions en el seu municipi, on s’han duplicat les ajudes provincials durant la present legislatura. El president de la Diputació, per la seua banda, ha destacat “la responsabilitat que demostren els alcaldes i alcaldesses destinant aquestes ajudes a actuacions que milloren la qualitat de vida de les seues veïnes i veïns i, com en aquest cas, reforcen a més la seguretat vial”.

El nou anell verd de Cullera s’ha executat en dos fases o projectes que han comptat amb la implicació de la corporació que presideix Rodríguez. La primera d’elles va ser coordinada per l’àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí i es va dur a terme amb una aportació de 150.000 euros de la Diputació, completada amb 40.000 euros de l’ajuntament. En aquesta fase es va actuar sobre la CV-502, la via d’accés als Colls.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Generalitat destina 2 milions per acabar la piscina coberta de Cullera que estarà al complet en 2020

El diputat de Carreteres explica l’obra: “Teníem un punt negre en aquesta via, que era de doble sentit i amb diverses interseccions. El que vam proposar a l’ajuntament és cedir-los la part de la via que està en el terme municipal eliminant les corbes i creus perillosos, deixant una carretera d’un sol sentit, amb dos rotondes que senyalitzen l’accés als colls, un carril bici en paral·lel i una vorera per a vianants, amb el que es millora la seguretat de tots els usuaris”.

El camí al Faro

La segona part del projecte, en la qual s’han invertit més de 100.000 euros, ha sigut la construcció de l’anell verd, que discorre a través del camí del primer coll i enllaça amb l’actual carril bici de la carretera del Faro, amb el que Cullera compta ara amb més de 4 quilòmetres d’ús exclusiu per a bicicletes i vianants. El ferm d’aquesta via secundària, molt utilitzada pels veïns i veïnes del municipi, discorre entre la Bassa de Sant Llorenç i la muntanya i presentava molt mal estat, la qual cosa s’ha millorat amb l’adequació dels marges, el reasfaltat i la creació d’una via ciclopeatonal de 2,5 quilòmetres.

Jordi Mayor ha insistit en la “reivindicació històrica de veïns i veïnes a la qual hui donem resposta amb aquesta inversió que ha acabat amb dos encreuaments perillosos, sobretot el de la Font del Gegant. A més s’ha aconseguit eliminar el doble sentit de la circulació, permetent també la connexió amb l’anell verd i eixe itinerari que ara ens permet també gaudir de la Bassa de Sant Llorenç amb major accessibilitat”.

En la mateixa línia s’ha expressat Jorge Rodríguez en la seua visita als Colls, on ha considerat que “aquest és un dia important per a Cullera, amb la posada en servei d’aquesta obra que millora la seguretat vial i atén als altres usuaris de les vies, com a vianants i ciclistes, amb els quals cal tenir una especial sensibilitat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Barxeta construirà un nou centre cívic polivalent amb una subvenció de Diputació

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here