Cullera amplia a més famílies la protecció contra el tall d’aigua potable a les cases

0
1643
Imatge de la reunió dels responsables municipals de Cullera

L’Ajuntament i Aigües de Cullera eleven la quantia del fons social que lluita contra la pobresa hídrica

L’Ajuntament de Cullera i l’empresa mixta Aigües de Cullera han ampliat el fons social de protecció contra la pobresa hídrica dirigit a famílies vulnerables del municipi que, per les seues circumstàncies econòmiques, no poden fer front al rebut mensual.

«Gràcies a esta ampliació ara podrem arribar a més persones», assenyala la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz, qui hui ha explicat la nova mesura amb el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Vicente Armengot i la gerent d’Aigües de Cullera, Laura Gascón.

Recentment, el consell d’administració de l’empresa —on el consistori és l’accionista majoritari— ha aprovat incrementar els litres de consum bonificables per a les famílies en risc d’exclusió social.

Així, si abans la bonificació màxima en el pagament de la factura eren 10 m³/mes ara les famílies que reben esta ajuda podran optar a bonificar fins a 12 m³/mes, el que suposa 2.000 litres més mensuals de consum respecte de la situació anterior.

El fons social es creà l’anterior legislatura per a facilitar el pagament del rebut de l’aigua a les persones en risc d’exclusió social. Aigües de Cullera bonifica la factura fins als 12 m³/mes i si el consum és major, la resta corre a càrrec de l’Ajuntament fins a la totalitat del pagament. «Com que ara Aigües de Cullera bonificarà una part més elevada, s’alliberaran recursos de Serveis Socials per arribar a més gent», puntualitza Ortiz.

Gràcies a les seues polítiques per a les persones que la convertixen en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana en inversió social i la sisena d’Espanya, Cullera evita el tall de subministrament d’aigua als seus ciutadans amb més vulnerabilitat.

«Són unes mesures a iniciativa del govern municipal per al rescat de persones i de lluita contra la pobresa energètica per beneficiar aquelles famílies que no disposen de suficients recursos per a pagar-se esta prestació bàsica. Cal destacar també la responsabilitat social que mostra l’empresa mixta Aigües de Cullera, compromesa en fer una societat millor», assenyala el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Vicente Armengot.

Les famílies que es troben en esta situació de risc i vulnerabilitat poden dirigir-se a les oficines de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cullera per tal d’informar-se sobre esta subvenció i tramitar la documentació necessària.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí