Cullera alerta d’un repunt del tabaquisme entre els joves

0
1098
Professionals de la Salut han pres la tensió i han assessorat sobre el consum de tabac

El 34 % de la població fuma, el que suposa una tornada als nivells previs a la Llei Antitabac

El Centre de Salut de Cullera i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Cullera ha detectat un increment de l’addicció especialment entre els adolescents.

En el dia Dia Internacional sense Fum s’han presentat unes xifres considerades més que preocupants pel repunt del tabaquisme. La quantitat de fumadors ha tornat a dades prèvies a la Llei Antitabac i se situa en nivells de 1997, alerten. Estimen que prop del 34% de la població fuma. Això representa quasi sis punts més que en 2007, moment en què es complien dos anys de l’aprovació de la norma que restringix el consum d’esta substància addictiva.

La falta de conscienciació sobre els perjudicis del tabac es troba entre les principals causes del repunt, ja que les noves generacions no estan prou sensibilitzades sobre les conseqüències del consum.

A més, els professionals sanitaris i de prevenció del municipi alerten sobre el cigarret electrònic, les conseqüències del qual per a la salut són nefastes. En eixe sentit, responsabilitzen la indústria d’influir sobre les noves generacions per a continuar prolongant el consum.

Estand informatiu

Amb motiu d’esta jornada mundial de conscienciació, la UPCCA de Cullera i el Centre de Salut han instal·lat este dijous de matí un estand informatiu en el mercat ambulant dels dijous. Professionals sanitaris i de la prevenció han informat la ciutadania sobre les conseqüències del consum de tabac.

S’ha pres la tensió als qui s’han acostat fins al punt informatiu i se’ls ha proporcionat informació sobre els efectes nocius del tabac. També se’ls ha orientat sobre com deixar de fumar i les diferents opcions que s’oferixen des del municipi. Així mateix, se’ls ha obsequiat amb productes saludables com ara fruites.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Cullera inverteix 600.000 euros en la remodelació del carrer del Riu

L’estand ha comptat amb animació i també amb una crida d’atenció sobre el cost econòmic de fumar. I és que un consum mitjà de 25 cigarrets al dia suposa una despesa anual de 1.928 euros a l’any per persona, el que en una dècada representa 19.277 euros.

La iniciativa s’ha impulsat per part de les regidories de Drogodependències i Sanitat, dirigides en funcions per Francesca Ortiz i Pere Manuel, respectivament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here