Cullera actuarà contra la brutícia incrustada dels carrers amb una nova hidronetejadora

0
1068
Imatge de la demostració de la hidronetejadora

El consistori adquirix una hidronetejadora d’alta pressió que elimina xiclets del paviment en 3 segons, a més de poder netejar pintades, taques d’oli o façanes

L’Ajuntament de Cullera li ha declarat la guerra a la brutícia incrustada en els seus carrers i places. L’alcalde, Jordi Mayor i el regidor de Neteja Viària, Hugo Font, han presentat este dijous la nova hidronetejadora d’alta pressió amb la qual s’ha dotat al servici municipal de neteja viària.

Es tracta d’un dels dispositius més avançats que existixen en la seua categoria -deu vegades més potent que un considerat bo-, ja que permet eliminar xiclets enganxats al paviment en tan sols tres segons. Però la seua funcionalitat és encara major ja que expliquen que pot llevar taques d’oli, pintades, tot tipus de brutícia difícil i també servix per a actuar en façanes i mobiliari urbà.

La plaça Andrés Piles ha sigut l’escenari escollit per a realitzar una demostració de les funcionalitats de la màquina. Mitjançant un sistema d’aigua a vapor i a pressió, s’han eliminat pintades en el sòl i en qüestió de segons els xiclets pegats en la plaça ha eixit amb facilitat. De fet, els taulells ennegrits han recobrat el seu color clar original. “A mesura que anem netejant zones i donant diverses passades, el resultat encara serà millor”, ha assenyalat Hugo Font.

Des de matí, s’iniciarà un pla de neteja a fons per barris, han indicat les autoritats municipals. Per a açò, la màquina treballarà durant tot el dia de dilluns a dissabte.

“És una ampliació del servici que ens demandava la ciutadania”, ha precisat Mayor, qui ha recordat que en l’Observatori Municipal del passat mes de setembre els veïns van assenyalar la neteja viària com el principal problema de la ciutat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Cullera roza el lleno absoluto en ocupación hotelera en agosto

L’alcalde ha demanat a l’empresa concessionària que “intensifique” els treballs per a “que els carrers estiguen més néts» i al mateix temps ha sol·licitat la col·laboració ciutadana i ha recordat que “hem posat més papereres i millorat el servici en general i ara també falta una dosi de civisme per part de tots”.

Inversió de 100.000 euros

Per la seua banda, Hugo Font ha destacat l’esforç” de la regidoria que dirigix per a millorar el servici de neteja i atendre les exigències veïnals. “Ja des de l’any passat hem estat treballant en la seua adquisició, valorant diverses alternatives i l’import d’estes, ajustant-nos als diners dels quals disposem, segons contracte. Des de la regidoria hem exigit a la concessionària que preste este nou servici i ara s’ha fet realitat”, subratlla.

La nova maquinària ha tingut un cost superior als 60.000 euros als quals cal sumar el cost de la mà d’obra i les despeses de funcionament i manteniment.

“Cada any ens gastarem més de 100.000 euros en este nou servici”, ha apuntat l’edil. “Des d’ara Cullera estarà més néta amb este nou sistema de neteja a pressió”, comenta Hugo Font.

Sobre les actuacions, el regidor delegat de l’àrea ha puntualitzat que «primer ens centrarem en el paviment i les voreres i després passarem a actuar en mobiliari urbà i façanes».

Setmanalment, la regidoria de Neteja Viària informarà els veïns sobre les actuacions en els barris de manera que coneguen l’evolució del servici prestat per l’hidronetejadora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here