Cullera actua contra la processionària del pi que ha aparegut abans per la calor

0
263
Tècnics de Cullera retiren bosses de processionària

L’Ajuntament ha intervingut per detectar i retirar les bosses d’estes erugues

L’Ajuntament de Cullera ha actuat per controlar la processionària del pi. Degut a les condicions climàtiques actuals, les erugues han avançat el seu cicle vital, han començat a descendir de les copes dels pins i per tant s’ha vist incrementada la seua presència en el municipi.

És per això que el consistori s’ha vist obligat a intervindre en totes les zones forestals de titularitat pública per detectar i retirar les bosses de processionària. Concretament s’ha actuat en el Cabeçol, la senda de la Lloma i en el Far.

Degut als problemes que origina la seua aparició, el consistori ha iniciat una campanya de prevenció i control per evitar les conseqüències que pot generar el seu creixement.

La processionària del pi és un insecte propi de les pinedes mediterrànies i la seua existència és necessària per al manteniment de la biodiversitat, ja que forma part de la dieta de nombrosos animals insectívors.

Els pèls urticants d’estes erugues causen irritació en pell i ulls i resulten particularment perillosos per a les mascotes, ja que poden ingerir-los. Ha de tindre’s en compte que estos pèls són expulsats per les erugues en el seu desplaçament i són dispersats pel vent, per la qual cosa convé prendre les degudes precaucions.

Les mascotes poden veure’s afectades en qualsevol part del cos i sobretot en la zona bucal, ja siga per contacte directe amb les erugues o pels pèls urticants solts. També resulta perillós que oloren, masteguen o engulen les erugues o els pèls. Els teixits afectats s’inflamen i poden arribar a necrosar-se, cosa que pot ser mortal en alguns casos.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ivace destina 4,8 milions d'euros per a millorar 24 polígons industrials de la Ribera en 2018 i 2019

Recomanacions

Principalment, la processionària del pi té efectes sobre els animals i des del consistori es recomana no acostar-se a esta eruga ja que poden patir greus lesions.

Per tal de previndre-ho, evita passejar per les pinedes entre finals d’hivern i principis de primavera. En les proximitats de zones afectades, porta el teu gos lligat i amb boç i roman atent per a evitar les erugues. A més, es recomana no fer passejos nocturns per estes zones.

Si al teu jardí hi ha pins amb bosses de processionària, poda les branquetes i elimina-les com més prompte millor. Quan manipules les bosses cobrix el teu cos al màxim possible per evitar qualsevol contacte.

Si el gos presenta símptomes no el faces vomitar. Llava immediatament la zona afectada amb sèrum o aigua bicarbonatada, sense fregar. Quan ho faces, protegeix-te convenientment per a evitar danys al teu cos. En tot cas, acudix al centre veterinari quan més prompte millor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here