CSIF denuncia un “col·lapse” en el servei d’urgències de l’Hospital de la Ribera

0
1960
Hospital de la Ribera a Alzira.

També alerta d’una “infrautilització” de la unitat de Preingresos i reclama més personal mèdic i d’Infermeria

El sindicat CSIF ha denunciat un “col·lapse” en el servei d’urgències de l’hospital de la Ribera a causa de l’increment de càrrega assistencial. La central sindical explica que els pacients s’amunteguen en els corredors i que en el matí del dimarts, a les 8h, hi havia 26 i dimecres, 27 pendents d’ingrés. CSIF adverteix que mentre això succeeix la Unitat de Preingresos, creada a principis de 2019, roman tancada a les nits i els dies festius, amb el que queda infrautilitzada, per la qual cosa reclama solucions urgents.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera “lamentable que un servei de 24 llits, ben dotat de mitjans i de personal per a descongestionar Urgències, no s’estiga utilitzant per a la finalitat que va ser creat”. Sobre aquest tema assenyala que el seu ús es redueix a “l’aplicació de tractaments d’hospital de dia, dotació de llits a cirurgia de dia, transfusions i altres proves de diagnòstic mèdics”, mentre que el seu personal, en torns de nit, cobreix incidències en altres parts de l’hospital.

El sindicat insisteix que els treballadors del torn de nit “a les 21 hores poden estar administrant medicació en la 4a planta dreta, a les 22,30, en la 5a esquerra, i a les dues de la matinada, ajudant a altres companyes en la 7a. Això, al final, comporta que el personal d’Infermeria de la Unitat de Preingresos patisca un desconcert assistencial”.

CSIF recalca, d’altra banda, que “els metges d’Urgències porten deu setmanes concentrant-se tots els dilluns a les portes del servei per a denunciar els problemes que pateixen, com a escassetat de personal i sobrecàrrega de treball, o falta de previsió davant rebrots de covid-19, sense que ni des de la Gerència ni des de la Direcció del Departament els vulguen escoltar”.

El sindicat assenyala que aquesta situació se suma a “la falta de personal d’Infermeria de la qual venim advertint des de fa temps en hospitalització. Per exemple, en la planta amb pacients de Covid-19, a les nits continuen solament tres infermeres i dues TCAEs. El personal està a la vora de l’extenuació. No es pot culpar sempre a la pandèmia. Exigim responsabilitats als qui dirigeixen els recursos del Departament”.

CSIF, davant el col·lapse d’urgències, l’escàs ús de la Unitat de Preingresos i la falta de personal mèdic i d’Infermeria, reclama a Conselleria de Sanitat Universal “que prenga d’una vegada per sempre les mesures oportunes per a poder solucionar totes les qüestions que afecten els nostres treballadors”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here