Cs únic partit de l’oposició de Xàtiva que accepta delegacions del PSPV, i afirma que EUPV els va oferir “de tot”

0
428
Juan Giner i Roger Cerdà, durant l'entrevista a Xàtiva

Ciudadanos afirma que no hi haurà un pacte de govern amb el PSPV, però que per donar estabilitat al govern municipal socialista de Roger Cerdà reclamarà delegacions de pes

Després de la ronda de contactes que ha fet l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà (PSPV), amb la resta de portaveus municipals que han obtingut representació al ple, Ciudadanos ha sigut l’única formació que ha acceptat gestionar delegacions des de l’oposició, després del rebuig manifestat tant per EUPV comp pel PP.

Segons ha explicat el regidor socialista Nacho Reig, el portaveu de Cs, Juan Giner, ha mostrat predisposició per acordar temes de legislatura, i també a assumir delegacions. No obstant serà la pròxima setmana quan es concretaran les àrees que es delegaran, sempres amb un govern exclusivament socialista.

Per la seua banda Juan Giner, que ha puntualitzat que la reunió ha durat 40 minuts, ha manifestat a Cerdà que la seua intenció és “donar estabilitat” al govern socialista, però que no es tracta d’un pacte de govern, així avançava que Cs no votarà a Cerdà i que votarà al seu propi candidat. Giner també ha confirmat que no s’ha concretat cap proposta de gestió i que serà la pròxima setmana quan s’espera rebre-les per estudiar-les, i a més seran enviades al Comité de Pactes de Ciudadanos de la Comunitat Valenciana.

No obstant també ha dit que “en cap moment anem a ser comparses d’aquest equip”, alhora que posava com a condició per assumir les delegacions tindre pressupost assignat. Així i tot també ha apuntat que no vol delegacions “maries”, és a dir, de poc pes polític, i que faran una oferta ells mateixos de delegacions que proposaran assumir a l’alcalde. Subratllen de la mateixa forma que volen delegacions de “presència” per donar estabilitat al govern.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Font de la Figuera sol·licita l'adequació del camí que connecta el municipi amb Navaló

Reunió amb EUPV

Juan Giner també ha confirmat que Ciudadanos es va reunir amb “un representant, un intemediari” de Xàtiva Unida (la marca d’EUPV a la ciutat) i que en eixa trobada “se’ns va oferir de tot”, però que no ho van veure “viable”. Des de llavors assegura el portaveu municipal que no ha hagut cap contacte mes.

Segons va transcendir de forma no oficial a la premsa en esta reunió EUPV hauria contactat amb PP i Cs per sumar una majoria alternativa al PSPV que tombara el nomenament de Roger Cerdà i fera alcalde a Miquel Lorente amb els vots dels 5 regidors de Xàtiva Unida, els 4 del PP i els 2 de Cs. Entre les propostes que es van filtrar estaria la tinença d’alcaldia per a la portaveu del PP i fins i tot un període d’alcaldia per a Ciudadanos.

Des d’EUPV Miquel Lorente, en una entrevista a XTRàdio ha negat este límit, encara que sí que ha reconegut contactes anteriors a les eleccions per acordar “pactes de ciutat”, però amb tots els partits.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here