Crisi entre PSPV i Compromís davant la formació de nou govern per la Mancomunitat de la Costera-la Canal

0
3300
Representants de la Mancomunitat de la Costera-la Canal

Compromís acusa a la presidenta socialista Maria Josep Tortosa de trencar el consens i de no creure en el pacte del Botànic

La nova legislatura comença amb una crisi entre els socis que estan cridats a governar la Mancomunitat de la Costera-la Canal de Navarrés. Així es desprén de l’acusació de Compromís a l’encara presidenta, Maria Josep Tortosa (PSPV), afirmant que ara ja no accepta la proposta que en un primer moment sí que va ser acceptada.

Segons la coalició esta situació ve donada «dins d’una ofensiva del PSPV de la Costera-la Canal que pretenia involucrar qüestions locals i comarcals en negociacions a nivell autonòmic referents a entitats supracomarcals». Afirmen que els socialistes volen acaparar la Junta de Govern de la Mancomunitat «atorgant-se així una representativitat que les urnes no li han donat de cap manera».

El secretari comarcal Josep Maria Sebastià ha indicat que considera «improcedent que es trenquen consensos, es retiren ofertes acceptades o s’intente apropiar-se de les institucions amb intencions partidistes». Sebastià ha afegit que “nosaltres hem complit la nostra part. Compromís ha donat suport a les alcaldies del PSOE allà on ha sigut majoritari. Un bon grapat d’alcaldes del PSOE a la Costera ho és amb el suport de regidors de Compromís. Maria Josep Tortosa va rebre aquest estiu el suport dels alcaldes i regidors de Compromís per a presidir la Mancomunitat».

Conclouen afirmant que el PSPV de la Costera «ha volgut passar per damunt del Botànic i dels votants de la resta de formacions polítiques i ens envien així a l’oposició. Des d’ella fiscalitzarem la tasca del govern i portarem a terme les iniciatives que considerem d’interès per a la gent de la Costera. Som lleials a les institucions i treballarem en benefici de la nostra comarca com hem fet sempre».

Amb tot la presidenta Tortosa ha convocat una sessió extraordinaria per aprovar i posar en funcionament els diferents òrgans de l’entitat, sessió que se celebra aquest dijous a les 20h a la seu de la Mancomunitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí