La Crida d’ Alzira reunix el món de les falles en l’acte «més multitudinari» de la història de la ciutat

0
2377
Imatge de l'estectacle de la crida a Alzira

L’espectacle de llums i foc a Alzira, ha sigut valorat, pel mon faller com «el més espectacular en la història fallera de la nostra ciutat»

El passat dissabte 4 de març es va celebrar, a la plaça del Carbó i a les portes de l’Ajuntament d’ Alzira, la tradicional Crida que dóna inici a les festes Josefines, amb l’assistència més multitudinària fins ara. Un acte que ha sigut valorat, pel mon faller i professional, com «el més espectacular en la història fallera de la nostra ciutat».

Un espectacle que, amb música en directe, en tot moment, foc real i llums, va crear l’ambient perfecte per a donar inici a les festes de les Falles. Els moments més impressionants i emotius van ser quan els alzirenys Irene Medan (soprano) i Bernat Climent (tenor) van cantar ‘Nessum Dorma’ de Puccini i l’himne regional, respectivament, des del balcó de l’Ajuntament. També han sigut molt valorats el joc de llums simulant un cor bategant a la façana de l’edifici donant pas a l’eixida de les falleres majors al balcó, o els més de 200 globus amb els colors de les falles d’ Alzira, que ompliren el cel.

Isabel Aguilar, regidora de Festes, afirma que “un dels propòsits d’esta regidoria es superar-se any rere any. Ser més creatius i donar-li visibilitat a un acte tan representatiu per als fallers i falleres d’Alzira, i fer participatiu al públic assistent a la plaça. El passat exercici ja férem alguna cosa diferent, a l’acte de la Crida, però continuem treballant perquè cada any siga més innovador i impactant per al col·lectiu faller de la ciutat i tots els veïns i veïnes que son amants de la nostra festa. També vull agrair a la Junta Local Fallera, les comissions falleres d’Alzira i a tots i cadascun dels mitjans de comunicació i professionals la seua implicació, col·laboració, respecte i suport, abans, durant i després de l’acte de la Crida. Ha sigut una experiència molt gratificant per a mi i per a l’equip de tècnics i professionals de la casa, que ho han donat tot, perquè l’espectacle poguera eixir en avant, a pesar de la mala climatologia que se’ns presentava. També hem d’agrair la tasca que fan els voluntaris de Creu Roja, en cada un dels moments, dies i esdeveniments que es realitzen en la ciutat, especialment quan arriben Falles”.

L’alcalde, Diego Gómez, i la vicealcaldessa i regidora de Festes, Isabel Aguilar, van donar la Clau de la ciutat a les protagonistes de l’acte, les falleres majors d’Alzira, Lidia Enguix i Valeria Oliver, que van convidar a tots els presents a disfrutar de les primeres falles Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí