Creu Roja Joventut inicia el lliurament de joguets nous i educatius a 215 xiquets i xiquetes en vulnerabilitat a Alzira

0
436
Entre les empreses col·laboradores a Alzira ha estat Grefusa.

La campanya ‘Joguet educatiu’ de Creu Roja Joventut busca recollir donacions en tot el país per a 70.000 xiquets i xiquetes que els necessiten, dels quals més de 215 viuen a Alzira

Els joguets no sols són font d’oci per als xiquets, xiquetes i joves, sinó que ajuden a millorar les seues habilitats comunicatives, o a relacionar-se. Ací resideix la importància que cada xiquet i cada xiqueta tinga un joguet, i la família i l’entorn entenguen per què aquest tipus de productes han d’estar adequats a cada persona, edat, i capacitats.

Sota aquesta premissa, el projecte ‘El joguet educatiu’ organitza en aquestes dates nombroses activitats de sensibilització, col·laboracions amb entitats i empreses, accions a través de xarxes socials, activitats en carrer, etc. El teixit empresarial i la societat d’Alzira en particular se sumen amb generositat a la iniciativa de Creu Roja Joventut, que busca jocs i joguets nous, no sexistes i no bèl·lics.

L’objectiu és aconseguir jocs i joguets nous, no sexistes i no bèl·lics que Creu Roja entrega a les famílies de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat, que no tenen garantit el seu dret al joc. En tot el país Creu Roja preveu atendre 70.000 xiquets i xiquetes, 4.000 a la Comunitat Valenciana i 215 són d’Alzira.

Enguany a Alzira torna a destacar la col·laboració de Grefusa, empresa que ha efectuat una donació econòmica que Creu Roja distribueix a les 115 famílies per a la compra de joguets i jocs. Una vegada les famílies han participat en el taller formatiu on se’ls explica la importància de l’educació i els valors en jocs i joguets, Creu Roja els entrega vals per valor de 25€ que poden canviar en diferents

botigues de joguets de la ciutat. Així mateix, enguany també col·laboren amb la campanya de Creu Roja Joventut de ‘El joguet educatiu’ que es desenvolupa a Alzira: Decathlon Carcaixent, Ceti, l’Institut FIVIR i la Confraria Sants Patrons Bernat, María i Gracia d’Alzira.

Creu Roja Joventut realitza també activitats de sensibilització amb l’objectiu de promoure l’ús de jocs i joguets com a eina educativa i de transmissió de valors en el context escolar i familiar. Per a això, i com a novetat, l’Ajuntament d’Alzira ha finançat tallers en els centres educatius de la localitat, en els quals ha participat l’alumnat de totes les classes de 3r i 4t de Primària, amb un total de 714 xiquets i xiquetes de la ciutat.

La crisi derivada de la situació sanitària per la COVID-19 ha empitjorat la situació de moltes famílies ateses per Creu Roja, i per això, aquesta campanya cobra encara més importància en aquest context en el qual es busca garantir que aquests xiquets, xiquetes i joves no tinguen dificultats per a l’accés al joc.

El dret al joc dins del pla Creu Roja Reacciona

La situació actual provoca que moltes llars del país travessen grans dificultats per a atendre les seues necessitats bàsiques, especialment en habitatge, gas, electricitat, aliments i transports. Aquest increment progressiu pot arribar a convertir-los en inaccessibles per a les llars més vulnerables. En aquest context, el dret al joc passa a un pla secundari per a les famílies, que prioritzen els productes de primera necessitat, i això que les famílies monoparentals femenines i monoparentals són les més perjudicades per la crisi (54.3%), seguides de les persones que viuen soles (34.6%).

La infància i la joventut són un dels col·lectius més vulnerables davant aquesta nova crisi, per això, l’Organització els prioritzarà dins del marc d’actuació de ‘Creu Roja Reacciona, una resposta directa, immediata i pròxima davant la crisi, que deixa la pandèmia, el canvi climàtic i el conflicte a Ucraïna’, que respondrà amb un pressupost inicial de 8 milions d’euros a les creixents necessitats de la població, en un context d’increment sostingut dels preus de béns i serveis bàsics que ja supera el 10,5% només en el que va d’any.

Altres maneres de donar

A més del lliurament de joguets en els punts de recollida habilitats, es pot col·laborar amb la campanya realitzant donacions en la web de Creu Roja, a través del telèfon 900 104 971 i mitjançant

l’enviament de SMS amb la paraula JOGUET al 38088 (3 euros), que es destinaran íntegrament a la compra de joguets per a xiquets i xiquetes de famílies en dificultat social.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí