Medi Ambient prepara la Cova Negra de Xàtiva per a les pluges de la tardor

0
1120

La intervenció té previst la construcció de diversos drenatges que canalitzen l’aigua i eviten l’arrossegament de terra | A més es renovarà tota la senyalítica

La regidoria de Medi Ambient de Xàtiva ha encetat les obres de reparació de les infraestructures del paratge natural de la Cova Negra. La intervenció, valorada en 10.000 euros té previst actuar en 3 vessants: la canalització i drenatge de les aigües, la renovació de la senyalítica i panells informatius així com la reposició i reparació de les tanques del paratge.

Com ha indicat la regidora de l’àrea, Pilar Gimeno“l’actuació més important i urgent és el moviment de terres i drenatge de les aigües per evitar que les pluges de la tardor provoquen l’arrossegament de terra i deixen zones, com ara l’accés, impracticables per l’estancament d’aigua. En este sentit s’estan fent diversos drenatges recoberts de pedra per que l’aigua filtre i s’estanque dins. A més, mitjançant el moviment de terres es canalitzaran de manera natural els fluxes d’aigua pluvial reconduint-los fora de les zones més transitades.

Obres a la Cova Negra
Obres a la Cova Negra

D’altra banda, es reposaran també en els pròxims dies els panells informatius i la senyalítica que es troba deteriorada pel pas del temps i completaran les zones de tanca que falten, en total al voltant de 35 metres.

El gros de l’actuació està previst que es finalitze abans del 15 de setembre per garantir que estiga tot a punt en arribar les primeres pluges.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here