Costes retirarà graves per millorar les platges del nord de Sagunt i de Canet d’en Berenguer

0
1738
La platja d'Almardà de Sagunt

El delegat del Govern i la directora general per a la Sostenibilitat de la Costa i el Mar es comprometen a actuar per a millorar les condicions de les platges del nord de Sagunt

La Direcció General per a la Sostenibilitat de la Costa i el Mar, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, durà a terme la retirada de graves per a la millora de les condicions de les platges d’Almardà i Corint-Malva-rosa a Sagunt.

En la trobada mantinguda entre el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, i la directora general per a la Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Ana María Oñoro, s’han revisat les mesures que es preveuen a les platges de Sagunt i d’Almenara, incloses en l’Estratègia per a la Protecció del tram de costa comprés entre el port de Castelló i el port de Sagunt, així com les actuacions a curt termini que la Direcció General per a la Sostenibilitat de la Costa i del Mar preveu dur a terme.

L’Estratègia proposa com a actuacions prioritàries a les platges de Sagunt i Almenara la regeneració del litoral d’Almenara (entre la gola de la Llosa i la gola de Queralt, límit provincial amb València); i la regeneració de les platges de Canet, Almardà, Corint i Malva-rosa, en els termes municipals de Canet d’en Berenguer i Sagunt.

Els projectes s’estan tramitant i una vegada conclosa la seua tramitació administrativa i ambiental es licitaran i executaran.

La dinàmica litoral provoca que a les platges del nord de Sagunt, tradicionalment d’arena, s’hagen detectat grans volums de graves. Des de Costes s’explica així que “donada la necessitat detectada d’intervindre al més prompte possible, abans de l’execució dels projectes indicats, que suposaran la solució dels problemes existents en aqueix tram de costa, es preveu executar actuacions de manteniment per a la retirada d’aquestes graves i la millora de les condicions de les platges de Sagunt”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Mónica Oltra afirma que la directora del centro de menores de Buñol ha dimitido por "cuestiones personales"

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here