Costes comença a retirar les canyes de les platges del sud de Cullera

0
4351
Tasques de retirada de canyes a Cullera

Els treballs s’allargaran durant les pròximes setmanes i es preveu que concloguen abans de Setmana Santa

La Demarcació de Costes de València ha iniciat ja els treballs de retirada de les canyes que s’acumulen a les platges del sud de Cullera després del pas del temporal Glòria.

Tal com ha informat aquest dijous el regidor de Platges, Salva Tortajada, les labors pretenen restablir la normalitat en els arenals del sud, greument afectats després dels efectes de la borrasca que va arrasar el litoral mediterrani fa unes setmanes.

«Primer es procedirà a la retirada de les canyes», ha assenyalat Tortajada, «i posteriorment insistirem perquè s’aborde una nova regeneració de l’arena de la platja», ha precisat l’edil.

Donada la magnitud de la intervenció, es preveu que els treballs s’allarguen durant diverses setmanes, sense que es puga determinar una data definitiva per a la seua finalització encara que s’estima que serà abans de Setmana Santa.

Tortajada considera «fonamental» l’ajuda rebuda per part del Govern per a poder afrontar esta tasca, «ja que amb els nostres propis recursos seria impossible abastir la neteja dels més de 7 km de costa afectats sense que el pressupost municipal es vera afectat».

El mateix edil ha supervisat este matí els treballs que es desenvolupen en la zona del Marenyet. «La idea és que es netege progressivament la platja de canyes i després es farà el mateix amb el Brosquil», apunta.

I és que des de l’ajuntament «hem insistit fins a l’avorriment en la necessitat que se’ns ajude i la resposta per part de Costes ha sigut molt satisfactòria», comenta Tortajada.

Treballs avançats

Pel que respecta a la resta de les zones afectades, Tortajada estima que en la major part d’elles «s’ha restablit ja la normalitat» gràcies a l’eficàcia dels serveis municipals que «s’han bolcat» per a reparar els greus danys causats per Glòria.

El responsable de Platges recorda que Cullera ha patit «un dels pitjors temporals marítims que es recorden».

Després del pas de Glòria, el consistori va activar un pla d’actuació per a recuperar-se al més prompte possible dels danys. Entre les accions dutes a terme, la retirada de peixos morts a les platges amb més de 25.000 quilos recollits.

Més de 60 operaris i maquinària de tota classe es van centrar en primer lloc a garantir la seguretat de les persones i els serveis bàsics. Tortajada ha volgut agrair «l’esforç» dels treballadors municipals i ha qualificat d’«exemplar» el treball realitzat malgrat la magnitud de la catàstrofe.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí