Costes aboca 750 camions d’arena per recuperar l’erosió de la platja del Marenyet de Cullera

0
933
Imatge de les tasques de regeneració de la platja

La intervenció pretén recuperar l’arenal i minimitzar possibles danys en futurs temporals en la costa

La platja del Marenyet de Cullera s’ha vist greument afectada per l’erosió arran dels temporals marítims que la van assotar el passat hivern, arribant fins i tot a desaparéixer un tros de la mateixa. És per açò que la Demarcació de Costes de València, a instàncies de l’ajuntament, ha activat un pla d’envergadura per a frenar la regressió de l’arenal i tractar de minimitzar futurs danys causats per temporals, que fins i tot podrien afectar els habitatges.

L’actuació comporta l’abocament de 750 camions d’arena —equivalents a 7.500 metres cúbics— i es duu a terme des d’ahir a l’altura de la Torre del Marenyet en sentit sud, ha informat el regidor delegat de Platges, Salva Tortajada. Ell mateix ha visitat els treballs i ha assegurat que el procés d’abocament durarà de 15 a 20 dies.

“L’objectiu principal de l’actuació és minimitzar futurs possibles danys per culpa dels temporals” assegura Tortajada, qui ha aprofitat per a agrair a Costes la intervenció, encara que ha recordat que encara calen més actuacions perquè les platges de Cullera tornen al seu estat anterior.

Tot i que al principi l’aportació s’havia previst per a l’estiu, el consistori va dissuadir a la Demarcació de Costes d’esta intenció per a no entorpir l’ús de la platja per part dels banyistes en plena temporada estival.

No és la primera vegada que el Marenyet es veu greument afectat per l’erosió. Els seus arenals han estat sobrevivint amb prou faenes contra els temporals dels últims anys. L’hivern passat va ser especialment nociu per a la zona a causa dels forts temporals esdevinguts durant els mesos de febrer i març, que no solament van arrasar l’arenal sinó que van omplir de canyes i residus la zona, arrossegats pel Xúquer ribera cap avall davant la falta de neteja del llit per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer com així ho ha denunciat el govern local cullerenc.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'alcalde de Sueca demana al subdelegat del Govern que s'accelere la regeneració de l'arena de totes les platges

Danys continus

Durant l’últim hivern han sigut moltes altres àrees de la costa de Cullera greument afectades pels temporals. Els episodis causaren danys tant en l’entorn com en les infraestructures. Solament el temporal de març va deixar pèrdues per valor de tres milions d’euros.

La platja del Dosser va ser l’última a rebre un ‘tractament de xoc’. En ple mes d’agost es van haver d’abocar 40 camions d’arena davant l’avanç del mar que amenaçava les dunes i un dels seus ‘xiringuitos’.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here