Els pobles de la Costera i la Canal aborden amb Emergències els danys de les pluges

0
797
Les pluges van ocasionar desperfectes a les vies públiques a la Font de la Figuera

El director general de d’Emergències, José María Ángel, es reuneix en la Mancomunitat de la Costera-la Canal amb representants dels municipis

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha començat pel municipis de la Costera i la Canal de Navarrés les trobades amb les localitats afectades pels últims episodis de pluja. D’esta forma el director general, José María Ángel,  s’ha reunit a la mancomunitat amb diversos representants de les comarques.

Tal com ha explicat el director general de l’agència, José María Ángel, “el més urgent era actuar en l’emergència, però sense oblidar-nos de com gestionar les postemergencia, i per açò aquestes trobades s’han convocat amb urgència, perquè els tècnics de les diferents administracions coordinen les accions encaminades a pal·liar els danys materials que van causar aquestes fortes pluges”.

Davant esta situació el passat 23 de desembre es va aprovar per part del Consell l’acord d’ajudes que arreplega que s’establirà un termini de 45 dies, explicats des de la publicació de l’acord en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Durant este termini els municipis afectats poden presentar les seues estimacions de danys, de les insfraestructuras i béns públics, com a conseqüència de les pluges.

Una vegada presentades les sol·licituds, s’avaluaran per part d’una comissió tècnica, presidida pel director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i formada pel sotsdirector general d’Emergències. Així mateix, a la comissió li correspondrà fer una estimació pressupostària a càrrec del Fons de Contingència per a l’exercici 2017, que se sotmetrà a l’aprovació del Consell.

Cal recordar així tambe que dues de les víctimes mortals que es van produir estos dies van ser a estes comarques, concretament a Xàtiva i a Énguera.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Diputación fija por sorteo el orden de las bandas en el Certamen Provincial

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha programat reunions amb tots els municipis afectats a la Comunitat Valenciana la pròxima trobada se celebrarà el dijous a Ontinyent.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here