Les Corts demanaran al Consell que Albaida siga capital valenciana del toc manual de campanes

0
1569
Campaners d'Albaida en plena feina de toc manual.

L’aprovació s’ha fet a proposta de Compromís, i el diputat de la coalició Jesús Pla, considera que “el toc manual de campanes constituïx un dels valors culturals més apreciats del patrimoni valencià”

Les Corts Valencianes han aprovat, a proposta de Compromís, que el parlament valencià inste al Consell a declarar Albaida com a Capital Valenciana del toc Manual de Campanes. El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Cultura de les Corts, Jesús Pla, ha defensat la proposta, que també inclou la petició que les Corts donen suport a la candidatura del toc manual de campanes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO que ha presentat l’Estat espanyol incloent-hi diversos fenòmens d’este tipus arreu de la geografia espanyola.

Jesús Pla s’ha mostrat content i ha declarat que “Albaida és un indret on les campanes encara seguixen contant què passa al poble, amb un llenguatge propi i unes persones al darrere que que ho fan manualment. Un llenguatge propi que ha passat a formar part del paisatge sonor de la ciutat i que regulen la vida dels seus habitant. El toc manual de campanes constituïx un dels valors culturals més apreciats del patrimoni valencià”
A més, el diputat de Compromís afirma que “la proposició no pretén només posar en valor el toc manual de campanes, sinó involucrar les institucions i tota la societat civil valenciana per fer força i aconseguir el reconeixement internacional que, sens dubte, mereix”.

Pla ha volgut agrair la tasca que fan els Campaners d’Albaida que “han treballat i treballen voluntàriament per materialitzar este fet cultural i patrimonial. Són sens dubte els protagonistes i guardians d’este valor etnogràfic singular i els que han dut al lloc que es mereix el toc manual de campanes”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí