Galeria fotogràfica de l’estrena de la ‘Cordà’ de Paterna com a Festa d’Interés Turístic Nacional

0
1734

70.000 coets van ser manejats per més de 350 tiradors cremant 1.000 kg de pólvora en foc continu que va tenir només 2 ferits

Fotos: Javier Furió y Manolo Guallart.- Paterna ha viscut aquesta passada nit la seua celebració més lluminosa i sonada, la ‘Cordà’, que enguany s’estrenava com a Festa d’Interès Turístic Nacional. En aquesta celebració s’han cremat uns 1.000 kg de pólvora a través de 70.000 coets que no han donat treva durant més de 20 minutos d’aquesta tradició pirotècnica.

Benedicció de la pólvora en Paterna.En la ‘Cordà’ que té lloc en el Carrer Major han participat més de 350 tiradors equipats amb les seues particulars armadures, en els quals els coets només han trobat escletxes en 2 d’ells, que han necessitat ser traslladats a l’hospital.

Benedicció de la pólvora en Paterna.Com a actes previs a la Cordà propiament dita, a les 22:00 hores es va obrir la nit amb la benedicció de la pòlvora, amb el Crist de la Fe eixint a la mateixa porta de la parròquia de Sant Pere Apòstol. Beneida la pólvora, va començar el correfoc que va recòrrer els carrers del nucli històric de Paterna. Un espectacle de llum, soroll i perfum a pólvora que es constiuteix en pròleg de luxe de l’acte final, la Cordà.

Benedicció de la pólvora

Cordà

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí