El COR fa front comú contra els atacs del PP i demana “no polititzar la gestió dels residus”

0
1423
El president del COR, Roger Cerdà, en un acte amb membres del consorci

La Junta de Govern del Consorci de Residus està constituïda per representants del PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciutadans

El president i els vicepresidents del Consorci de Residus V5 (COR) han ates als mitjans de comunicació aquest dimecres per tal de respondre a les crítiques sobre la gestió de Consorci i sobre les qüestions relatives a la taxa, suscitades a partir d’una sèrie de convocatòries que el Partit Popular està realitzant per diferents municipis d’aquestes comarques.

L’alcalde de la Llosa de Ranes i membre de l’assemblea del COR, Evarist Aznar, ha assegurat que des de l’ens públic no s’havia donat cap explicació sobre l’augment de la taxa que s’ha produït aquest any, atribuint-ho a una manca de comunicació en les cinc comarques. Esta afirmació ha sigut contestada pel president del COR, Roger Cerdà: “El treball que s’ha fet respecte a la informació de la taxa ha sigut constant, amb contacte i diàleg amb tots els alcaldes i alcaldesses dels 93 municipis del nostre Consorci. No només informem en l’assemblea sinó que prèviament realitzem reunions en les diferents Mancomunitats per informar sobre el que anem a parlar. En cap cas hem amagat que la taxa anava a tindre un increment, però també és cert que aquesta pujada respon a dos motius bàsics: el transport dels nostres residus a altres Plantes de la nostra Comunitat i també a la posada en marxa de la xarxa d’ecoparcs que es trobava pendent”.

També s’ha referit a aquest aspecte el vicepresident del COR i alcalde de Ròtova Toni García, qui ha assegurat que “tots els alcaldes tenim informació del que passa al Consorci, perquè hi ha una Assemblea en la que estem tots representats i sabem com i de quina manera es gasten els diners, i en aquest cas s’han gastat en traslladar el fem a altres plantes perquè no en tenim de pròpies i en realitzar una sèrie d’inversions per a la millora d’infraestructures”.

Cal recordar que a la Comissió de Govern del Consorci de Residus estan representades totes les forces polítiques (PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciutadans), i per això des de la institució demanen seguir treballant al marge de disputes partidistes referents a la gestió.

“Ens agradaria que la gestió del dia a dia i el treball que s’està fent al Consorci quedaren al marge de les disputes polítiques, ja que entre altres coses quasi tots els acords que es prenen a l’assemblea es prenen per unanimitat, i el treball de l’equip tècnic que s’ha configurat està sent molt positiu. Partíem d’una situació molt complicada davant la manca d’instal·lacions pròpies, que el que fan és que el nostre fem haja de repartir-se per plantes de tractament repartides per tota la Comunitat Valenciana”, ha explicat Cerdà (PSPV-PSOE).

Garcia (PP), per la seua part, ha assegurat que “des que entrarem hem tingut molt clar que ací no veníem a fer política, sinó a fer gestió. Una gestió esdevinguda d’un consens per part de tots, el que demostra que la gestió del residus no té cap color polític, i hi ha que recolzar tot allò que es fa per millorar la situació dels nostres veïns i veïnes”.

Cal recordar que durant aquests tres anys el Consorci ha avançat en diverses matèries molt importants per al futur de l’ens i de les nostres comarques, com la consolidació d’una xarxa d’ecoparcs que cobreix tot el territori amb 25 ecoparcs fixes i 11 mòbils –front als dos fixes i un mòbil que hi havia abans-, la posada en marxa del tractament dels biorresidus o el treball per consolidar un nou projecte de gestió.

Vicent Muñoz (Compromís), vicepresident del COR i alcalde de la Font de la Figuera, també ha destacat que “des que arribarem en cap moment hem volgut retraure tots els problemes generats en anteriors gestions, sinó que totes les forces polítiques treballarem conjuntament per resoldre un problema tan delicat com és el de la gestió del fem i una situació tan feble com la que teníem. Per començar a dibuixar el futur del Consorci i resoldre una gestió tan complicada és fonamental que totes les forces polítiques siguem conscients de quina és la situació des de la que partíem, quina és la situació en la que ens trobem, i quina és la situació a la que volem arribar”.

Per al president del COR, el treball que s’està fent és “correcte”, i aposta per seguir el full de ruta. “Hem de tractar de millorar la gestió de residus a les nostres comarques per dissenyar el nostre futur amb instal·lacions consensuades amb els representants polítics i civils, i sobretot per tractar d’abaratir al màxim els costos de tractament dels nostres residus”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here