Contractar amb l’Ajuntament de Xàtiva i patrocinar alhora a l’Olímpic de Rus no tenen relació, diu el jutge

0
546

Obtenir la contracta de neteja de l’Ajuntament de Xàtiva governat per Alfonso Rus i alhora patrocinar al CD Olímpic, club de futbol presidit pel mateix Rus, investigat com a presumpta eina de blanqueig de comissions il·legals, no significa que s’haja acreditat cap delicte. Així ho ha estipulat el titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València, que investiga el cas Imelsa, per la qual cosa ha acordat sobreseure provisionalment la causa contra Juan Antonio Fuster López, propietari de Inditec.

La contracta d’Inditec suposa 790.000 euros a l’any
La contracta d’Inditec suposa 790.000 euros a l’any

L’acusat de suborn va reclamar l’arxiu de la seua causa, no havent sigut mai cridat a declarar per l’instructor, per la qual cosa ara el jutge ho deixa fora del cas. L’expedient de l’adjudicació del servei de recollida de residus sòlids urbans va ser un dels quals es van portar els agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) el passat 4 de juliol, quan van entrar a l’Ajuntament per a recaptar informació en el marc de la instrucció de l’operació ‘Taula’.

L’instructor de la causa argumenta per a l’arxiu que “no pot sostenir-se una imputació pel nero fet d’haver licitat i obtingut un contracte públic i per dur a terme actes de patrocini esportiu del club de la localitat en la qual s’ha obtingut aquesta contracta”.

La situació de recerca de l’empresa ha provocat tensions dins del govern municipal de Xàtiva de PSPV-EU-Compromís, ja que després de l’operació policial l’ajuntament va decidir suspendre temporalment la contracta amb Inditec, una de les més cares del consistori, amb 790.000 euros anuals, amb el vot a favor de PSPV, EU i Ciutadans, mentre que Compromís i PP es van abstenir. Però finalment es va alçar la suspensió després que el Jutjat n.18 comunicara al govern que oferirà accions en cas que es detectaren perjudicis per als interessos municipals. Després d’aquest comunicat tots els grups van canviar el sentit del seu vot per a afavorir l’aixecament de la suspensió, excepte EU que encara no veia suficientment clara l’adjudicació de la contracta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here