Continua el repartiment de suc de taronja en els col·legis de Gandia

0
160
Un dels moments de la roda de premsa.

El regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a informar sobre la 4a edició de “Suc a l’escola”, el programa de repartiment de suc de taronja als escolars de Gandia.

Aquest projecte té com a objectiu promoure el consum de proximitat d’una manera ecològica i sana. Com ja és habitual, cada any durant tota una setmana cinc col·legis de la ciutat de manera rotativa tenen a la seua disposició la màquina municipal de fer sucs de taronja.

Cada dia a l’hora del pati es fa lliurament de manera gratuïta d’un suc a cada xiqueta i xiquet del centre. Així mateix, el primer dia, hi ha una sessió formativa: una parella d’agricultors ecològics explica la seua experiència amb l’objectiu de dignificar el treball del camp i transmetre la importància que té l’agricultura i el consum de productes ecològics i de proximitat.

“Tots els col·legis de Gandia ja han passat per aquest programa i en aquesta edició de moment han participat dos centres, Escola Pia i Mares Escolàpies, i després de la Setmana Santa continuarem amb tres escoles més. Estem estudiant si, una vegada acaben aquests cinc centres, podem seguir amb les escoletes, i d’aquesta manera donar per tancat tot el cicle escolar de Gandia ”, ha informat Ródenas.

Finalment, ha agraït la col·laboració de la Cooperativa de Gandia que facilita els cítrics i ha recordat que “la Torre dels Pares, la nostra finca agrícola, juga un paper important perquè part de la producció de taronja que allí s’obté és cedida a la Cooperativa a canvi que siga recollida de manera gratuïta”. També ha agraït a Delikia la seua participació en el projecte, ja que aporta els gots de plàstic semidurs que utilitza l’alumnat, igual que a les AMPA’s, que són les encarregades del repartiment.

L’edil ha posat l’accent en la importància del consum de cítrics en la infància. Ha animat a les famílies perquè els seus fills i filles continuen aqueixos hàbits saludables a casa i als centres educatius que tinguen recursos, a invertir en màquines de fer sucs per a poder donar continuïtat al projecte Suc a l’escola.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here