Continua el repartiment de suc de taronja en els col·legis de Gandia

0
362
Un dels moments de la roda de premsa.

El regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a informar sobre la 4a edició de “Suc a l’escola”, el programa de repartiment de suc de taronja als escolars de Gandia.

Aquest projecte té com a objectiu promoure el consum de proximitat d’una manera ecològica i sana. Com ja és habitual, cada any durant tota una setmana cinc col·legis de la ciutat de manera rotativa tenen a la seua disposició la màquina municipal de fer sucs de taronja.

Cada dia a l’hora del pati es fa lliurament de manera gratuïta d’un suc a cada xiqueta i xiquet del centre. Així mateix, el primer dia, hi ha una sessió formativa: una parella d’agricultors ecològics explica la seua experiència amb l’objectiu de dignificar el treball del camp i transmetre la importància que té l’agricultura i el consum de productes ecològics i de proximitat.

“Tots els col·legis de Gandia ja han passat per aquest programa i en aquesta edició de moment han participat dos centres, Escola Pia i Mares Escolàpies, i després de la Setmana Santa continuarem amb tres escoles més. Estem estudiant si, una vegada acaben aquests cinc centres, podem seguir amb les escoletes, i d’aquesta manera donar per tancat tot el cicle escolar de Gandia ”, ha informat Ródenas.

Finalment, ha agraït la col·laboració de la Cooperativa de Gandia que facilita els cítrics i ha recordat que “la Torre dels Pares, la nostra finca agrícola, juga un paper important perquè part de la producció de taronja que allí s’obté és cedida a la Cooperativa a canvi que siga recollida de manera gratuïta”. També ha agraït a Delikia la seua participació en el projecte, ja que aporta els gots de plàstic semidurs que utilitza l’alumnat, igual que a les AMPA’s, que són les encarregades del repartiment.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Gandia acollirà l'acte de presentació de la Capitalitat Cultural el pròxim dijous

L’edil ha posat l’accent en la importància del consum de cítrics en la infància. Ha animat a les famílies perquè els seus fills i filles continuen aqueixos hàbits saludables a casa i als centres educatius que tinguen recursos, a invertir en màquines de fer sucs per a poder donar continuïtat al projecte Suc a l’escola.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here