Aprendre a construir cabanyes amb argila, palla, canyes i brosses autòctones a la Vall d’Albaida

0
1786
Imatge de l'activitat desenvolupada amb els xiquets al parc

El Parc d’Educació Vial i Ambiental de la Vall d’Albaida incorpora la bioconstrucció a les seues activitats

L’Escola d’Estiu del Parc d’Educació Vial i Ambiental de la Vall d’Albaida ha llançat una nova activitat amb el seu taller de bioconstrucció que ha fet que el recinte gestionat per la Societat de Promoció Econòmica de la Vall d’Albaida (SOPROVA) haja decidit incorporar-lo al programa habitual que acaba d’obrir el periode d’inscripcions.

El taller ensenya la tècnica per a construir, a partir de materials com l’argila, la palla i diferents tipus de canyes i brosses autòctones, cabanyes semblants a la dels aborígens africans i sud-americans, «es tracta decultures que encara viuen d’una forma sostenible respectant i aprofitant els recursos naturals del seu entorn», explica Ramon Gómez, tècnic del Parc de la Mancomunitat.

L’objectiu del projecte és que xiquetes i xiquets visquen una experiència significativa que els ajude en la convivència i comprensió amb les altres cultures. A més, a partir de les bioconstruccions, es dóna a conéixer la geografia africana, les seues diferent regions i la gent que les habita. També es realitzen altres activitats, segons els cicles del alumnes, relacionades amb tradicions i costums de la cultura africana com ara danses, construcció d’instruments musicals típic, disseny de complements com collars i polseres o tir amb arc.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí