El Consorci de Residus presenta la seua nova web per tal de potenciar la transparència

0
1572
Imatge de la web del COR

En la pàgina es poden consultar les despeses del COR, documents com les ordenances o les actes de les assemblees i les dades de cada municipi

El Consorci per a la Gestió de Residus V5 COR acaba d’estrenar la seua nova pàgina web. Un espai en el que s’ha treballat durant més de mig any i que ha estat realitzat per l’agència digital Xatcom.

La pàgina, dividida en diverses seccions, té com a objectiu “servir com a portal de transparència sobre la gestió que es duu a terme a la institució, a través de dades i informacions esmicolades”.

Així, una de les principals àrees, anomenada “Transparència i dades obertes”, presenta informació referent a la institució i a l’organització del COR, a més d’aportar documents jurídics i documentals com ordenances, els estatus del Consorci i les actes de les assemblees. A banda, al subapartat econòmic i pressupostari, es poden consultar les despeses de la gerència així com els convenis, les subvencions, les retribucions dels càrrecs i els comptes anuals.

A més, la pàgina web presenta un rànquing amb les dades de reciclatge dels 93 municipis que gestiona el Consorci, establint així els municipis que més residus generen així com els que més reciclen, i posant de manifest públicament el preu de la taxa que cada localitat paga, i que ve directament relacionat amb les dades respecte als residus.

La web també busca, des de la didàctica, explicar al ciutadà on s’ha de dipositar cada residu, què és la taxa i per què paguem la quantitat que ens correspon i on es troba l’ecoparc més proper per a poder llançar allò que ja no necessitem.

Per últim, la nova pàgina del Consorci també aborda notícies d’actualitat referents al medi ambient, el reciclatge, els residus i la gestió i la transparència, així com reportatges d’interès sobre aspectes relacionats amb el nostre fem o amb municipis de les nostres comarques.

“Amb aquesta web, el que busquem és demostrar que des de les institucions públiques les coses es poden fer d’una altra manera. La gent té dret a saber en què es gasta els diners del Consorci, i tot el treball que es realitza amb la seua gestió”, ha destacat el president Roger Cerdà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here