El Consorci de Residus constituirà dimarts a Xàtiva el Consell de Participació Social

0
1164
El COR pretén promoure la participació ciutadana

L’òrgan consultiu comptarà amb representants de les cinc comarques que gestiona el Consorci

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Xàtiva acull aquest dimarts 19 de desembre l’acte de constitució del Consell de Participació Social del COR, que servirà com a nexe entre la institució i la societat civil.

Amb la finalitat de donar veu a totes les comarques que cohabiten al Consorci de Residus, l’òrgan comptarà amb representants de la Safor, la Canal de Navarrés, la Costera, la Vall d’Albaida i la Vall d’Aiora-Cofrents. En total, un representant polític de cada comarca i dos de la societat civil, pertanyents a diferents associacions, entitats i col·lectius.

El Consell de Participació Social, que estarà presidit pel mateix president del COR i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, tindrà altres dues figures representatives que aniran variant entre els vocals, i que recauran inicialment en Mercè Estrela, de la Plataforma ‘No al Macroabocador de Llanera’ (Vicepresidenta) i en José Manuel Marco, de l’Associació d’Emprenedors Rurals (Secretari).

Des del Consorci de Residus han recordat que aquest serà un òrgan de caràcter consultiu, però que la finalitat de l’ens és que els acords que es prenguen siguen tinguts en compte en els processos de la pressa de decisions.

Altres especificacions que van ser aprovades en el Reglament de Funcionament són que l’assemblea s’haurà de celebrar, almenys, dues vegades a l’any (o una al semestre), així com que el Ple i les comissions territorials s’hauran de reunir un mínim de quatre vegades a l’any. Les sessions de les mateixes, que seran obertes i públiques per a tota la ciutadania, tindran un caràcter itinerant per les cinc comarques.

“Aquest òrgan que comença a caminar no sols va a ser un element de participació, sinó també de control. Volem que la gent torne a confiar en la institució, que està adquirint un caràcter totalment transparent, i que els veïns i les veïnes dels 93 municipis que conformen el Consorci s’involucren en el desenvolupament de polítiques de residus. Que tinguen veu i vot en el que passa a prop de les seues cases”, ha manifestat el president del COR, Roger Cerdà.

L’acte, que tindrà lloc a les 19 hores i és obert al públic, és la culminació de mesos de treball en els que el Consorci de Residus ha realitzat xarrades informatives a les cinc comarques, donant l’oportunitat a tota la ciutadania de participar en el procés.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here