El Consorci de Residus impulsa un Consell de Participació Social per apropar la gestió als ciutadans

0
1809
Imatge del primer Consell Ciutada organitzat a Canals

Amb el Consell de Participació Social es preténcrear un òrgan que funcione com a instrument de vertebració i cohesió territorial

El COR (Consorci de Residus) ha començat les sessions informatives per a la constitució d’un Consell de Participació Social, que es duran a terme durant el mes de maig. La primera d’elles es va celebrar aquest dimarts 2 de maig a Canals, i està previst que al llarg de les properes setmanes es visiten municipis de la resta de les comarques on opera el Consorci. El 23 de maig arribarà a Anna i el 30 a Bèlgida. Abans es visitarà Oliva (9 de maig) i Teresa de Cofrentes (16 de maig).

Des del COR apunten que aquesta novetat respon a la necessitat d’obrir-se i apropar-se a la ciutadania. “Un dels nostres objectius fonamentals és aconseguir el màxim consens social i polític en les decisions, fomentar la informació, sensibilització i conscienciació social en matèria de residus, i implicar a la ciutadania en la gestió de residus”, apunten des de l’entitat.

La proposta naix a partir d’una enquesta realitzada a més de 1.200 ciutadans, en la que es va detectar que més de dues terceres parts de la població resident desconeixien l’existència a la seua comarca d’una empresa de gestió de residus sòlids urbans. En aquest mateix estudi, els entrevistats suspenien el nivell de transparència informativa sobre la gestió dels residus sòlids urbans a la seua comarca, atorgant una valoració mitjana de 4,2 punts.

“Davant aquesta situació, considerarem la necessitat de crear un òrgan que funcione com a instrument de vertebració i cohesió territorial, que permeta millorar el diàleg enfront de l’anterior etapa on moltes de les decisions es van prendre sense el consens social i interterritorial necessari”, expliquen des del COR.

Les xarrades tenen l’objectiu d’informar i formar en matèria de ferramentes participatives, i en elles es contextualitzarà la figura del Consell de participació Social. Una vegada culminat aquest cicle de sessions, tindran lloc dues sessions participatives que es celebraran en el mes de juny a Ontinyent i Énguera, en les que de manera dialogada i consensuada entre tots els actors de totes les comarques s’elaborarà i es validarà el Reglament de Funcionament Intern del propi Consell, que es presentarà a Xàtiva a finals del mateix mes o principis de juliol, i on a més es proposaran recomanacions per a dur a terme un correcte monitoratge i seguiment.

El COR, a més, ha habilitat un canal d’atenció per a respondre dubtes i suggeriments a través del correu participacio@consorciresidus.org, i també estan obertes per a la ciutadania les seues xarxes socials.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí