El Consorci de Residus assumirà la gestió de cinc ecoparcs municipals


0
2108
La primera reunió itinerant del consell de govern del COR es va fer a la Font de la Figuera

L’organisme, que presideix Roger Cerdà, incentivarà el seu ús durant el 2017 amb bonificacions als usuaris que més reciclen

El Consorci de Residus V5 assumirà en les pròximes setmanes la gestió e cinc nous ecoparcs inscrits en l’àmbit de la Costera, la Canal, la Vall d’Albaida, la Safor i la Vall d’Aiora. L’organisme va aprovar dilluns assumir la gestió dels ecoparcs fixes de Bocairent, l’Olleria, Jalance, Aiora i Navarrés. Aquestes instal·lacions se sumen a les quatre primeres que el COR ja va recepcionar a Fontanars dels Alforins, Vallada, la Font de la Figuera i Alfarrasí. A continuació, seguiran el mateix camí els punts nets d’Oliva, Gandia, Ontinyent i Xeraco, on existeixen negociacions avançades. La cessió permet als ajuntaments alliberar-se de l’elevat cost que els representa el manteniment dels ecoparcs i obri la porta a introduir rebaixes en el rebut municipal del fem.

La nova direcció del Consorci, que presideix Roger Cerdà, va canviar el mapa d’ecoparcs després del «fracàs» de la planificació prevista en l’anterior legislatura. Dels 57 ecoparcs projectats en el contracte amb la concessionària Vytrusa només es van arribar a materialitzar Xàtiva i Canals a causa de les reticències dels ajuntaments pels elevats preus de l’adjudicació, que van desincentivar la cessió dels ecoparcs dels ajuntaments al COR. Ara, el Consorci ha adaptat el mapa i ha reduït el nombre d’instal·lacions fixes de 57 a 24, incorporant 11 ecoparcs mòbils que aniran desplaçant-se per tots els municipis.

Aquest nou escenari —que haurà d’estar a ple rendiment en 2018— permet reduir costos i, al mateix temps, i 99% de la població queda coberta dins de l’àrea d’influència dels punts fixos en un radi de 6 quilòmetres. La implantació d’aquest sistema en el Consorci València Interior va incrementar un 38% l’ús dels ecoparcs d’aquest organisme, segons les últimes dades del 2015.

A més, les bonificacions permetran als usuaris reduir la pujada de la taxa aprovada pel COR per a 2017, precisament a causa del cost d’implantació del nou pla d’ecoparcs.

Reunions itinerants i canvi de seu

La comissió de govern començarà a partir d’ara la celebració de les seues reunions en diferents municipis que formen part del consorci. La primera trobada s’ha celebrat a la Font de la Figuera, municipi del que és alcalde Vicent Muñoz, alhora vicepresident del COR. La pròxima reunió se celebrarà a Torrella, que també s’ha ofert per rebre els membres de la comissió de govern.

Per altra banda, el consorci va donar dilluns un dels primers passos per canviar de seu social i traslladar-se al nucli antic de Xàtiva. El local actual, un entresòl de lloguer, està situat en la zona de l’eixample de Xàtiva. El president del COR i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, preveu instal·lar-se en una zona pròxima a la plaça del mercat amb l’objectiu d’anar dotant de serveis el nucli històric de la ciutat. D’aquesta manera es pretén convertir el COR «en un nou pol d’atracció econòmica per a la zona amb les visites d’estudiants i l’increment de la seua activitat de gestió».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here