El Consorci de Residus destinarà 1,5 milions a la cessió, reforma i construcció de nous ecoparcs

0
1130
Imatge de la Comissió de Govern del COR

Albaida comptarà amb un nou ecoparc per a 2018, s’aprova la reforma de l’ecoparc d’Ontinyent per 372.680 euros i Montesa i Castelló de Rugat cedeixen el seu

El Consorci de Residus va celebrar a la seua seu una Comissió de Govern en la que es va aprovar la cessió de dos nous ecoparcs, els de Castelló de Rugat i Montesa, en els que es farà una inversió de 110.110 i 111.320 euros respectivament, així com el projecte de reforma de l’ecoparc d’Ontinyent, en el que s’invertiran 372.680 euros.

D’altra banda també es van aprovar el projecte de construcció d’un nou ecoparc a Albaida, en el que la inversió ascendirà fins als 935.330 euros. D’aquesta manera, el Consorci de Residus compta ja amb 19 ecoparcs fixes, xifra que augmentarà fins als 25 abans de que acabe l’any 2018.

A més a més, també es va dur a terme la liquidació del pressupost del passat exercici, que el Consorci de Residus ha tancat amb un superàvit de 460.000 euros.

Compostatge

Altre dels punts que es va tractar a la reunió de la Comissió de Govern del Consorci de Residus V5 va ser el referent a la contractació del servei per al programa de compostatge comunitari als centres educatius de Primària, Secundària i Educació Especial de tots els municipis del COR, que ascendeixen a 171 centres.

L’objecte del contracte, amb un preu de licitació de 208.400 euros és donar a conèixer el Consorci, les seues funcions i objectius en tots els centres, educar en la prevenció i en la gestió dels residus i en els principis generals de l’economia circular, i fomentar la recollida selectiva i el compostatge domèstic del biorresidu generat al propi centre, involucrant a la comunitat educativa.

Per a tal fi, l’adjudicatari haurà de dissenyar i desplegar un conjunt de materials didàctics en valencià i castellà, per a tots els cicles acadèmics; dissenyar i desplegar una estratègia de difusió que permeta fer partícips als centres de la recollida selectiva i el compostatge generat al centre. A més a més, s’haurà de proposar una mesura de la generació d’aquests residus i el seu impacte en la disminució del volum dels mateixos, i proporcionar formació al professorat, facilitant compostadores i mitjans tècnics per a una correcta posada en marxa.

D’altra banda, serà necessari el disseny d’una plataforma web on poder allotjar els materials, intercanviar experiències i contar amb bones pràctiques, a més de garantir la presència en xarxes socials del projecte, amb coordinació amb el COR.

El Consorci de Residus està apostant fort pel compostatge dels biorresidus, realitzant accions a nivell local, com la implantació del projecte de les illes de compostatge comunitari a menuda escala, enmarcat dintre del les activitats de prevenció de residus; o a nivell comarcal amb l’exemple de la Vall d’Aiora-Cofrents com a experiència pilot, en la que s’està implantant el cinquè contenidor i s’executarà pròximament una planta de compostatge de biorresidus.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here