Bombers incorpora 6 noves autobombes a Torrent, Requena, Gandia, Sagunt, Alzira i Paterna

0
1735
Noves autobombes del consorci
Noves autobombes del consorci

El Consorci Provincial de Bombers de València ha signat hui a Paterna l’acta de recepció de 6 autobombes forestals pesades Iveco Magirus que incorporen els sistemes més avançats per a l’extinció d’incendis forestals amb una inversió total de 1.700.000 euros.

Les noves unitats poden pujar pendents del 50%, suportar inclinacions del 35% i estàn pensats per a fer front als incendis forestals. “Feia 18 anys que el Consorci no comprava vehícles forestals i era una necesitat. Amb la incorporació d’aquestes 6 autobombes forestals es dona un salt important de modernització per a la qual cosa s’ha realitzat una inversió de 1.700.000 euros”, ha afirmat el president del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, en la recepció.

Aquestes bombes forestals pesades incorporen una cisterna interna d’aigua amb una capacitat de 3.500 litres i altres 500 litres independents d’autoprotecció. “En el cas que els vehicles es vegen rodejats pel foc disposen d’un sistema de descàrrega d’aigua al voltant de la cabina perquè no es cremen”, ha explicat Bort.

Una de les autobombes del consorci
Una de les autobombes del consorci

Altres novetats d’aquests nous vehicles es que incorporen canvi automàtic. Les 6 autobombes forestals pesades, que pesen 15 tonelades, es sumen a les 8 bombes rurals amb les que fins ara comptava el Consorci per a fer front als incendis forestals.

Les noves unitats han sigut fabricades a Itàlia i porten un motor Euro 6, adaptat a la directiva europea per a reduir l’emisió de gasos contaminants per el que contaminen molt menys que els anteriors camions forestals.

A més a més, han passat les proves de control de seguretat de la norma UNE EN 1846 de camions de bombers, una comprovació efectuada per Insia, un organisme de control acreditat pel Ministeri d’Indústria.

Al llarg de la pasada setmana van començar els cursos de formació de conducció i maneig d’aquests camions a Paterna i Sagunt. Aquesta semana es forma als efectius de Alzira i Gandia i, per últim, la propera semana es formarà als bombers de Torrent i Requena.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here