El Conservatori de Xàtiva consolida el curs de violí del mètode Suzuki amb la seua tercera edició

0
1105
La regidora Empar Penadés ha presentat el curs que tindrà lloc a Xàtiva

El curs està adreçat a xiquets d’entre 3 i 14 anys pel qual Xàtiva espera 60 alumnes, alguns provinents de ciutats com Vigo, Saragossa o Múrcia

El Conservatori Lluís Milà de Xàtiva ha presentat la tercera edició del Curs del Mètode Suzuki que estarà coordinat per Seo Perucho i Joan Furió, professors del centre. El curs, que ha estat presentat per laregidora de Conservatori  Empar Penedes, s’impartirà este cap de setmana de l’11 i 12 de febrer.

Com ha dit Penadés “personalment crec que és una necessitat el treballar en esta línia per dinamitzar el Conservatori i per consolidar el centre com un referent de la comarca però també considere que estes activitats serveixen per incentivar els xiquets i xiquetes a endinsar-se en el món de la música. Sense dubte metodologies com esta de Suzuki resulten molt interessants en esta estratègia d’obrir el Conservatori a la gent”.

En aquesta ocasió el curs comptarà amb el violinista de reconegut prestigi internacional Jan Mathiessen. Mathiessen, actualment imparteix classe a Aarhus (Dinamarca) on, a més d’ensenyar a xiquets de primerenca edat (des dels 3 anys), ensenya també pedagogia del violí a professors. D’altra banda, Jan Mathiessen és “teacher trainer” per la ESA (European Suzuki Association) i imparteix cursos de formació per tot Europa. Segons Seo Perucho, una de les organitzadores del curs, “es tracta d’un dels professors més sol·licitats de tot Europa i considerem que és un privilegi poder comptar amb ell a Xàtiva”.

El curs està adreçat a xiquets i xiquetes que estan aprenent a tocar el violí d’entre 3 i 14 anys. Enguany s’esperen 60 alumnes, alguns provinents d’altres ciutats de l’Estat, com ara Vigo, Saragossa o Múrcia.

Per a Joan Furió, un dels organitzadors del curs “el mètode Suzuki té cada vegada més seguidors perquè és un tipus de metodologia musical que creu fermament que tots els xiquets són vàlids per a la música, només hem de crear un ambient apropiat”

Els alumnes de corda del conservatori participen gratuïtament al curs i els alumnes de fora paguen una inscripció de 45€. Les classes seran totes col·lectives i estaran organitzades per edats. També hi haurà xerrades pels pares i pels professors assistents al curs. Aquestes xerrades les faran Jan Matthiesen i Maribel Prat, pedagoga. El seminari finalitzarà diumenge a les 17 hores amb un concert a Sant Agustí.

El mètode Suzuki fou creat pel violinista i pedagog japonés Shinichi Suzuki a mitjans del segle XX. Es basa en la llengua materna, és a dir, de la mateixa manera que s’ensenya a un xiquet a parlar se li ensenya música. És per això que la col·laboració del pare o mare és necessària perquè l’edat d’iniciació a l’aprenentatge del violí pot ser molt abans del que és habitual. D’aquesta manera, els xiquets poden començar a tocar el violí, cello o piano a l’edat de 3 anys.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí