Conselleria i Vallada aposten per continuar Valpark malgrat els 26 milions de deute que arrossega


0
1538
Imatge de la reunió entre Rafa Climent i María José Tortosa

L’alcaldessa insisteix en què Valpark té elements positius que fan del Parc Estratègic de Vallada «un dels més interessants i necessaris de la Comunitat Valenciana»

El passat 5 d’octubre, va tindre lloc una reunió del Conseller d’Economia de la Generalitat, Rafael Climent amb l’Alcaldessa de Vallada, Maria José Tortosa, per tal d’analitzar la situació actual i perspectives de futur del Parc Logístic i Industrial Valpark de Vallada.

L’alcaldessa va incidir en la situació en què s’hi troba Vallada, el municipi valencià més endeutat, com a conseqüència de la «nefasta gestió que es va fer de Valpark». Destaquen que es va deixar que fóra l’Ajuntament de Vallada el responsable de pagar les certificacions d’obra davant l’impagament de les empreses urbanitzadores, es va paralitzar la urbanització quan s’havia executat el 35% i s’ha anat fent front a les diverses sentències d’expropiació. El resultat puja a hores d’ara a 26 milions de deute.

Tot i això, l’alcaldessa de Vallada va explicar les perspectives de futur de Valpark, insistint en què representa una realitat amb evidents elements positius que fan del Parc Estratègic de Vallada «un dels més interessants i necessaris de la Comunitat Valenciana». Destaquen així la ubicació privilegiada, a la vora del ferrocarril i de l’autovia que connecta València-Alacant-Madrid, punt fonamental per tant on s’ajunta el Corredor Mediterrani amb la línia de Madrid; però Vallada pot convertir-se també en la zona logística de la part central de la Comunitat Valenciana, en ser l’eixida natural de les comarques centrals a l’eix nord-sud. Un altre aspecte a valorar és el seu estat d’execució, que permetria una finalització relativament ràpida, a curt termini. També s’ha de valorar que estem davant d’una superfície útil de quasi 800.000 m², amb les possibilitats que ofereix per a qualsevol empresa logística o industrial.

«De fet, amb les gestions fetes per l’actual Ajuntament s’ha evidenciat no tan sols la viabilitat de Valpark, sinó la seua necessitat per a un futur immediat», s’explica des del govern mj incipal. Després de nombroses entrevistes a diferents instàncies (direcció general de l’IVACE, direcció general d’Infraestructures, tècnics del COR, Secretaria Autonòmica d’Economia, SEPIDES) «sembla imprescindible acarar Valpark d’una manera definitiva». L’alcaldessa va explicar al Conseller d’Economia que s’està treballant amb la Diputació de València en la línia d’aclarir totalment la situació jurídica i tècnica de Valpark, amb el personal especialitzat necessari. Rafael Climent s’ha compromés amb la urbanització que queda de Valpark una vegada estiguen els terrenys preparats per a acabar d’urbanitzar-se, emplaçant l’Alcaldessa a una nova reunió quan arribe eixe moment.

Maria José Tortosa ha considerat que ha estat una reunió molt fructífera, que contribueix a donar solució a un tema tan fonamental per a Vallada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here