Conselleria s’interesa pel servei de trituració d’Ontinyent com a alternativa de les cremes agrícoles

0
1237
Tècnics de Conselleria han vist en persona el servei d'Ontinyent

Representants de Medi Ambient s’interessen pel servei alternatiu de trituració ‘in situ’ que ja han emprat prop de 200 persones

Representants de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural han visitat Ontinyent per estudiar el sistema de gestió de restes agrícoles posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent, i el seu impacte en la reducció del risc d’incendis forestals.

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, mostrava a la Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals, Délia Álvarez, un sistema alternatiu a les cremes que ja han emprat prop de 200 persones, que ha servit per reciclar més de 1000 m³ de restes.

Folgueras, recordava que amb esta iniciativa “es redueixen les molèsties pels fums i el risc d’incendis, es lluita contra el canvi climàtic i a més es possibilita reutilitzar recursos útils per a la terra”, explicava. D’aquesta manera, les persones que realitzen podes i tinguen restes per a cremar en els seus bancals poden sol·licitar, a través d’una instància, que el consistori acudisca in situ a triturar aquests marges de cultiu.

Folgueras destacava “la comoditat que la maquina es desplace fins al teu bancal i triture les restes creant una matèria orgànica que després servirà de nou per a nodrir la teua pròpia terra”. Així, els interessats es posen en contacte amb el consistori i aquest concretarà dia i hora per a acudir i realitzar el triturat. A l’encontre, Folgueras també demanava el suport de la Conselleria al Pla de Prevenció d’Incendis d’Ontinyent en el que està treballant l’Ajuntament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí