La Conselleria de Sanitat inicia la recuperació pública de l’Hospital de la Ribera que va privatitzar el PP

0
1497
Hospital de la Ribera a Alzira

El Consell comunica a Ribera Salud la no renovació de la concessió i inicia un control rigorós del traspàs de la gestió de l’Hospital d’ Alzira

«És el principi de la fi del model de privatització de la sanitat del PP». Així ha descrit la consellera de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana, Carmen Montón, el procés iniciat per a la no renovació a Ribera Salut de la concessió de la gestió de l’Hospital d’ Alzira i dels centres d’atenció primària de la zona, el contracte de la qual finalitza l’1 d’abril de 2018.

L’enviament a Ribera Salut de dues resolucions que inicien el rescat de la sanitat privatitzada a la fi dels 90 pel primer govern del PP d’Eduardo Zaplana ho ha avançat la Cadena SER. En aquesta emissora és també on la consellera Montón ha justificat el procés afirmant que «la sanitat és un dret i no ha d’estar subjecta a la gestió empresarial».

Aquest rescat sanitari iniciat pel govern de Ximo Puig forma part dels acords del Acord del Botànic signat per PSPV i Compromís, que conformen el Consell, i també de Podem que els dóna el suport parlamentari per a governar. Amb açò Carmen Montón també ha afegit que «el PP va privatitzar departaments sencers sense portar-ho en el programa electoral, nosaltres fem el contrari», recordant que va ser un punt comú que portaven totes les formacions progressistes i recollit en l’esmentat Acord del Botànic.

La primera de les resolucions enviades a Ribera Salut comunica la no renovació de la concessió, mentre que la segona arreplega les normes per les quals la Generalitat tutelarà el rescat sanitari, així se subratlla que hi haurà un «control rigorós», i que l’empresa privada no podrà prendre decisions importants sense el permís de la Conselleria. Entre aquestes decisions significatives estaria el nomenament de directius, compra de béns, canvis en les condicions laborals del personal, acomiadaments o noves contractacions.

Montón explica que s’inicia amb més d’un any d’antelació el procés «per compliment de contracte», i que es fa «de forma rigorosa i amb seguretat jurídica». A més afirma que esperen «lleialtat» de Ribera Salut en el procés.

La concessió que ara comença la seua reversió és la de la comarca de la Ribera, que engloba a un total de 250.000 habitants.

Després de l’inici del sistema de privatització del hosptial d’Alzira en 1999 amb Eduardo Zaplana, l’hereu del govern, Francisco Camps, va mantenir el model, però va fer fallida en 2003. Llavors ja va haver de ser rescatat, però per a tornar a traure’s a concurs i ara ampliant les àrees de gestió també als centres d’atenció primària, però mantenint la Generalitat la titularitat dels edificis sanitaris.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí